Обично од кај 10 полни, ама може и порано, зависи кога ќе изрази желба детето. Мојов од 6 и пол месеци го користи тоа, му давам јаболче, банана, варен морков, компир... ама мислам дека не му е толку за јадењето, колку за чешање на непцата. Моево нема уште заби, ама се прашувам како би го користеле кога ќе пораснат запчиња, ми е страв да не ја скине мрежата, иако не е тенка и не изгледа дека лесно се кине.
Nema zabi uste, a sakam da probam za da moze sam da pocne da gricka zos sega pocna da mi ja zima lazicata koga go ranam i pika so prstite vo kasata i gi lize. Pa neznam sto da mu pravam, ajde ke probam so toa (nez kako se vika )
taka kaza doktorot jas sekako nema da mu davam sekoj den ili sekoj vtor pa tolku ke fati, ama pa taa pusta zolcka nemam idea so sto da ja pravam, napraviv so palenta pisti dete bega ne saka i ne saka...
Ovosje obaruvav eden mesec samo. Svezo davam isklucivo Zelencukot kaj nas vo mk se obaruva do godina a po svetot ne
Мајки може ли да ставам парче јаболко да се свари да омекне да испасирам и дадам како кашичка или да додадам од водата во која се вареше и како сокче? Дали може и банана да додадам навакво јаболко,и морков исто,не во ист ден,за понатаму зборам,почнавме со вкусови од овие му имам давано а кашичка 2-3 лаж само незнае уште да голта.
Се можеш. Само мешањето откако веќе се пробани намирниците, како што и сама рече. Јаболкото и јас така го давам, варено парче и пасирано. Сок не сум дала. Би го направила од свежо, неварено, изрендај и процеди.
А немој така од свежо јаболко сокот пролив да фати?добро а со зеленчук кога да почнам и кој најпрво може да д ад ам?
Не сум дала сок, ама зошто би фатило пролив, нема да даваш зелено, кисело јаболче. Во секој случај најубава комбинација е со морков јаболко за сокче. Така нема да фати пролив заради морковот. Само не се дава често ова, оти можр запек да фати. За зеленчук јас дадов тиква (ако се смета за зеленчук). После морков, па ориз. Можеш и тиквица. Мислам толку засега. На 6 м ќе дадам и компир.
Да, се смета за нетолеранција. Почекај малку и за неколку дена дај пак ама друг бренд, може е до тоа. Ама почекај недела дена пример.
Јас од 4 месеци кога наполнија им воведов прво морков, па јаболко ,па банана. Сега им мешам компир морков и пилешко бело, сварено и измиксано на блендер, др рече смеат јунешко телешко и пилешко бело да јадат слободно, плус додавам и маслиново масло. Денес изедоа по 1 компир, пола морков и пола стек, за два дена полнат 5 месеци. Убаво папаат, Бато има 7 кила и 100, а дада 6 ипол. Планирам деновиве да им воведам уште еден цврст оброк.
Офи рано ви е ептен Пред полни седум не се дава месо.Особено не стек.Телешко на седум и пол некаде се воведува. Имаш разно разни зеленчуци,овошиа,житарици не брзај со тешки јадења ,стварно се мали.