Ima li mleko vo tonus? Meka li e sredinata? Kako go davas? Da probam ako ne.. Moze li mesto kvasec pecivo malku, podobro li e so pecivo? Pa i kupeckive imaat kvasec....
Ne e mek ama jas go potpekuvam i togas omeknuva ili so puterce go potpekuvam i super e. Od beliot leb se lepi za grlo ovoj ne tolku I nema mleko. Ako sakas bez kvasec togas manastirski toj e i pomek
Isto e intagralen. I od toj ima nekolku vrsti jas zlatec sum go probala. Poubav mi bese i od tonusot ama retko se naogja
За квасецот ти треба нецела лажичка шеќер, не е страшно. Со пециво нема да нарасне, пецивото е за рофити теста. За тонус даали има млеко не знам, ама не ми се верува. Инаку, мене тој ми е бљак, ама вкусот се учи, ако бебе го сака ппздрав е сигурно.
Abe jas cat pat jadam tonus ama na bebe ne sum dala. Potvrd e znam, ama on sredata ja jadese t.e poveke mu se topese vo usta a toj sirotiot dzvaka li dzvaka na prazno haha
Epa ako ne mafini nekoi da mu napravam so pecivo pa samo mekiot del sredinata vnatre ke probam da mu ja dadam. Ili neznam. Kako i da e sakam da najdam pozdrava varijanta na leb, prilagodena za 9+
А на овие од пекара обичниве пишува, брашно, квасец и сол. Тие највкусни се, ама нездрави и дебелат. Не знам пецивото што состојка е, не сум се запрашала досега. Прогуглај, мора да има рецепт за лепче без квасец и шеќер, со некои чудни брашна
Pa ova e taman da si go gricka da uci dzvakanje. So toa i podobro de razviva govorot i izgovaranjeto na bukvite
Мамички денеска дадов фрутолино за доручек во составот пишува пченичен гриз 6+ дали тоа значи дека веќе е воведен глутенот ? Инаку ќере е 6 ипол
Здраво најубави, одамна не сум пишала ниту прочитала. Ке пишам распоред на воведување намирници ,дали ми е ок. Сум заборавила од првото дете како одеше фала планот ми е од утре да почнам пи препорака од мат.прдијатар и од педијатар од систина исто ми кажаа и двете прво зеленчук,овожје,житарки Секој ден нова намирница по 5-6 лажички по овој редослед: Компир......морков.......тиквичка.....брокула Јаболко.....слива....круша.... Банана.... Пченка....ориз....хељда Оризот ке го дадам по морковот Ете толку
Фала за одговорот. И двете др. Ми рекоа хељда дека е без глутен само на крај негде кога ќе има 6 месеци Ок сепак фала ке ја разлистам темава