Да јас од 6м овошјето го давам свежо. Прво едно лажиче нареден ден 5-6 и трет го мешам со друго и давам цел оброк.
И мене ме интересира. Хемиско прочистување од пестициди не се врши. А и што со оние овошки кои не се варат, како праската?
Варев до 10м, бебињата немаат ензими за разградување на овошните киселини, збориме за праска, кајсија, слива, многу влакна имаат тие овошки.
So oriz I kiselo mleko. Mojata skoro 9m, meso imame vovedeno I pilesko I teleski, isto I zolcka, se po preporaka na pedijatar, e sega koja namirnica po kolku vi e zastapena vo tekot na nedelata. Jas davam dva pati telesko, ednaszolcka ednas pilesko? Kako e pravilno? Fala.
@MamacitaBuena Иначе јас за нас сум го киснела малку, па сум го варела кратко. Како прилог ми е за сосови и манџи. На бебе не сум дала уште, ама веројатно исто ќе го спремам.
Ако сакаш побрзо да се свари го киснеш претходно во вода,инаку го вариш половина час за да биде убаво сварено за бебе во сооднос булгур вода 1:3. Многу е вкусно,изблендирано личи на пудинг и го давам во комбинација со кисело млеко или јогурт. Инаку булгурот е уствари пченица.
Варени секако Доматот ликопенот кој е најбитен за кожата го пушта само при варење.Ама пази дава реакција домат често На десет дадов риба,грозје(свежо и суво),маџун,боровинка,рогач
Белка од кога? Маслинки исто од когаа? Мајки кои немаат домашно пилешко какво давате и од каде? Ние сме 10+м.
Белката е 12+ Постапката на воведување е исто како кај жолчката. Маслинки дадов исто после годинка, отсолени. Ако немам домашно пилешко давам телешко, од Веро го купувам.
Јас имам домашно телешко и имав пилешко но го потрошив и сега не можам да најдам домашно пак пилешко. Затоа прашав како замена какво.