Проба вкусови од морков...јаболче..тиквичка...слива друго што можам фа му дадам и дали да правам миксови од веќе пробаните вкусови фала
Тиква, банана, круша, ориз, кајсија. Ова имам даено плус од она што наброја засега. За една недела 6м ќе прави.
Компир,банана и ориз можеш да дадеш Тиква мислам дека е 5+ За тиквичка малце си избрзала,таа е 6+ Можеш да мешаш веќе пробани вкусови
Мајки,дали може да дадам брокоула,магданос,кромид,спанаќ 6 + мес.и дали може свежо цедени сокчиња од соковник?
Мајки за две недели одиме на одмор, после 5 и нешто месеци почнавме со вкусови, сега имаме 7, сакам да земам да пробам од овие за кашички со овошје за на одмор, ама ме збунува што е млечна.... Не знам дали смеам или не, претпоставувам дека е формула.. Ваше мислење?
treba da vovedam oriz za prv pat, sto ke preporacate, da dadam od onoj meleniot oriz za bebinja na "Hipp" ili "Holle" (neznam kako se prigotvuva, dali e instant, samo treba da go promesam so voda ili pak se vari), obicen bel kocanski oriz, integralen....?
Јас давам на холе. Има упатство, можеш со млеко, ако го даваш чист, ако го мешаш со овошје, се прави си вида. И уште да кажам дека кај мојата предизвика запек, па мешај го со овошје што ја прочистува, не со морков или банана.
Адаптирано млеко има во овие каши. Во секој случај, дај неколку лажички насабајле за да видиш дали ќе има реакција. Јас сум дала од тие за добра ноќ исто се со адаптирано немало проблем никаков, инаку бебето цица и тогаш прв пат проба вештачко млеко.
Мајки а како да приготвам кашичка од свежа праска и кајсија,да ги подварам ли малку па после у блендер или?