ооо , овошје само ако дадам каша гуд најт. а тоа е реткост. иначе не го држи. он вечера најкасно во 8, и до сабајле ќе пролае ако е овошно хахахах. гриз, палента, житарка било каква во комбинација со млеко ми е стандард шема (освен палентата не додавам млеко во неа, путер ставам таму). Сега баш сакав макарони да му убацам ама покрупни се овие што ги зедов на дивела (посни), не се од ѕвездичките....
Не да е густоо, И мојот не се наситува ама затоа два пати пие млеко ноќта.Какви сакаш тестенини земи само да се без јајца.
Mami nie sme 5+.pocnavme so probuvanje na vkusovi i zasega iname probano samo morkov i jabolko.ovaa nedela sakam da i dadam oriz,pa neznam dali da i dadam samo oriz ili da go iskombiniram so jabolko na primer.i dali koga go blendirate dadavate od vodata vo koja se varel orizot ili malku mleko da dodadam
Јас млеко му додавам на оризот, или молзено или ад. Кај некои оризот прави запек само. Пробајте прво слива, тиква, банана, круша, па можеш ориз...
Го имам измешано со банана еднаш. Најмногу го сака со млеко чист. А и така не и прави запек. Мелен земам инаку за почеток, на холе.
Истово прашање ме мачеше, со оризот. Немам уште дадено. Денес сакам да дадам да проба со ручекот. Ама сакам ориз ориз, не мелен не во кутија. И сега не знам дали да го блендам или така да дадам измешано со блендана тиквица и морков?
Мислам да го изблендираш, јас би блендирала, мали се уште. Нека каже сепак некој друг што дава обичен...
Една докторка утрово на 0м+ кажа дека парчиња од храна не може да направат болка во стомак, но мене ми е страв од пусто засркнување
Пред некој ден за ручек ми се деси некое останало покрупно парченце и малово при крај беше слатко си јадеше и се засркна и коа рече повраќа се на земја :/ па правев нова и покасно пак ручкаше.
Во банана мислев да го ставам просото. На пример една цела банана да испасирам и да ставам малве просо варено. Така ли? Или давам прво лажиче просо со банана, а остатокот да дадам чиста банана? Дилема ми е и како да го подготвувам за почеток во мала количина....(немебива#изгубенасум#) ))))
На 100 мл(отприлика) зовриена вода ставав голема лажица просо.Кога ке ја впие водата готово е.На почеток немора мн просо да ставаш.Стави лажиче две (мали) па ке зголемиш
Ние вчера и денес пробавме јаболче и мн плаче и прди а и цревцата и крчат, ја вртам на страна легната на меше се смирува, незз како да и помогнaм... можно е јаболчето да и прави проблем
Мајки ајде ве молам за совет.. Сакав да почнеме со кашички,пробав со јаболко... Не сака да отвори уста,отприлика малку лизна од вкусот но нема шанса да изеде 2-3 лажици! Се разочарав,не знаев дека не е лесно... Какви ви беа почетоците со јадење? Еве два дена се мачиме да пробаме,решив утре тиквичка да му дадам некако понеутрална ми се чини... Дали има логика да помешам кашичка со млеко? (На АД е)
Можеш да мешаш со ад Пробај топла,ладна,погуста или потечна И јас имав мака на почеток дури не пробавме ориз,со него пројаде се а до тогаш ништо Трпение