Можно ли е да е нешо со гризов од спелта? Ставам во зовриена вода една лажица и се стврднува се прават грутки не се растопуваат со мешање. И не се згуснува ич
Рибизли 12+ се или покасно? Имаме домашни и тоа доста. Дали можам некако да ги искористам за синко, на пр да ги замрзнам или пак да направам компот?
Kako izgleda pakuvanjeto? I kolku vreme se vari? Jas celo zrno zemav od spelta ama 1 cas go varam nekako mnogu mi e...a i ne go saka ic
@wings eve go ova od dm i mu staviv 4-5cresi i malku kokosovo maslo i mnogu mu se dopadna mada mene mi e bez vkus grdo Eve slika
da prasam, mozebi smeshno prasanje. meshani zacini od Kam(kako vegeta sto se) sakam da i stavam vo supa. Se ima probano od toa oaven magdonos. dali moze ili mora prvo magdonos da proba zaradi mozna alergija?
Можеш обичен сушен зачин без сол и слични додатоци. Нека проба прво магдонос за секој случај, ама не верувам дека би дало алергија. А вегета и слични избегнувај. Јас од година и пол на големото му готвев со мешан зачин К+, ама и тоа не секој ден. Може, зошто да не, ако мислиш дека може да јаде. Само не прави го многу густо.
Pa za takov sushen zacin mislev, a jas da dodadam him. sol. Ke probam togas i magdonos prvo, pa ke stavam takov zacin. Vegeta ne davam. fala ti
Палента од кога беше ? Сакам по малку да му дадам, 6м сме, веќе има еден оброк еве два три дена. Но онаа во зелено пакување со детенце на неа пишува дека има сол,
Палента од 6+ . Ние почнавме со пробување вкусови од 5 ипол месеци ... Но секако со консултација на педијатар . Некои и порано даваат . Јас од утре ке почнам да давам
Ние на 21 ќе полниме 6 месеци. Веќе една недела како пробуваме вкусови со тоа што сега додека сме на одмор ќе правиме пауза една недела бидејќи ми е страв да експериментирам додека сме таму. Досега имаме пробано: цреша (тоа најпрво дадов ама од поодамна, имавме многу убави во двор и ми беше криво да не проба свежо, од останатите направив компот. Инаку многу ги бендиса, му ги давав така цели да ги лиже, лушпата ја фрлав), потоа банана, морковче, јаболко (готова каша) и денес од сабајле му дадов мешавина од пченкарно и оризово брашно на Хип, а потоа попладне му дадов кајсија да проба. Нова намирница воведувам 2 дена, овие не се алергени па поради тоа сум малку поопуштена, со алергените ќе бидам повнимателна. Не блендирам ништо, само пасирам со вилушка, сметам дека нема потреба од кашесто, треба да се учи да џвака. Овошје давам свежо, зеленчукот го варам. Инаку многу е возбуден кога јаде, ми ја влече раката со лажицата за да ја стави побрзо во уста. Само морковчето не ми го бендиса, може дека му го дадов чисто. Имам и авокадо купено ама не знам како да му го дадам и со што од веќе пробаното да му го измешам?