@Lolipop23 avokadoto e neutralno i jas go davam so se, ako ima nesto sto saka da jade toa e avokado. Lesno se pasira i ubava kremasta masa pravi
Мајки,кажете што може да дадам na 6 +,од житарки што,и тие бисквитите ло бело мислам читав негде,може ли,?
Може ориз, палента,просо, амарант. Ми кажаа дека може ло бело бисквити . Јас уште не сум дала ова се само ориз , за некој ден палента .И пополека се друго наведено .
Урбазон и ставиа на ургентен @wings лубеница пред година не би дала.Полна е со вода и тешка за желудникот
@joy1 Значи да се трча на болница веднаш? Уплав ми е гушење од алергија, допрва алергени ќе пробува, назад ми се маките.
Јас морав бидејки почна да отекува и постои опасност внатрешните органи да отечат.Значи она имаше баш баш јака реакција . Имала реакција (големата керка)на праска ама само со осип така да не сум била тогаш на болница. Отекување,гушење бара интервенција хитна. Од другарка малиот скоро имаше реакција на сируп проспан.Со гушење и модрење на лицето.Исто и они добиа урбазон на болница
Ако немате во фамилија алергии, не би требало да има проблеми малото. Нормално дека треба да внимаваш кога воведуваш намирници кои се алергени, ама секако рано ви е за нив.
Мајки свежо овошје,зеленчук од кога почнавте да давате..10+сме и кои други намирници можам да воведам ?
Свежо овошје од почеток на дохрана, свеж зеленчук после годинка. За 10+ домат, модар патлиџан, краставица (можеби и после годинка), риба.
Мајки некој предлог дајте за компир како да проба прво му дадов со водичката што се вареше ја трга главата и ми ја турка раката потоа пробав со ад мешано исто, и кои намирници се на 7месеци за воведување?
Компирот обично не го сакаат сам особено ако си го изблендала. Станува леплив. Мојот го јадеше само во комбинација со друи намирници пример морков или тиквица или брокула.