Jas davav griz tri dena so toa sto go spremav so 100ml ama prv den dadov 3 lazici vtor nekolku i tret celo mu go dadov. A sega za ovesnite samo dva dena.
Јас во првите вкусови дадов морков тиквица јаболко, па банана, круша, слива како и праска и кајсија, кои веќе стигнаа на 6 + месеци да ги дадам.
Мајки кои имате воведено кокос и ванила, ме интересира какви им давате? Сув кокос од која фирма и каква ванила? Фала
Банана колку дена по ред максимум давате? Колку пауза да се направи измеѓу? И за почеток кога има само еден оброк, колку пати давате овошна каша колку пати зеленчукова?
Ne davam cesto. Gi blediram so brokula cveklo kromid luk zavisi sto jade zelencuk. Nekogas mi se zamena za kompir vo zelencukovata. Ama rekov ne cesto moze ednas na dve nedeli.
Мајки овде ми беше најсоодветно да прашам,тие мрежичките што се става овошје и што се шмука,на нив пишува 6+,дали некоја ги користи,и дали може порано?
Od koja boranija i grasok davate? I dali imate nekoj nedelen redoslwd za zitarki ili kako vi dojde? I koi se zitarki gi davate? Mnogu prasanja se nadevam ke se najde majka slobodna da mi odgovori, posle odam vo pazarenje namirnici
Боранија и грашок имам поголема количина замрзнати млади од пазар, тие ги трошам сега а понатаму претпоставувам од оние во кеси замрзнати купечки ќе зимам. За житарки гледам да не се повторувам многу, ги вртам спелта, овес, палента, просо, ориз, оние 3/5 житарки од кутија и сл.
Малиот ми е напреднат само 300 грама за 1 месец. Има 7 месеци и педијатарот ми кажа да му воведам жолчка. Дали во тој 1 месец воведување можам да воведам и месо?