10+ сме, сега го воведов па незнам дали има некоја посебна динамика. А јогурт кога може? Мене ми е тоа исто како к.млеко ама изгледа не е, и тоа 3 дена да го воведувам?
можеш и јогурт јас на 8 го воведов.И несолена урда и кефир можеш од млечни продукти. баш и не памтам дали ги воведував по три дена.Ако сакаш може ако не и немораш
Не воведував ѕоа по 3 дена. Всушност после 7ми месец ништо не воведував по три дена. Месо ми беше сулудо три дена по ред, овие зеленлуците како брокула, карфиол исто, јогурт и кисело млеко исто... Ама пазев од едно до друго јадење да не воведам нешто ново. Едино ми појави мака кога дадов во исти ден прв пат вечера и млеко измеѓу секој оброк, тоа ми беше уште нејасно како што па дадов млеко па после вечера па пак млеко и ми поврати.
Мами и ние веќе треба да почнеме со пробување на вкусови, па ме интресираше со што ги блендирате кашичките. Со рачен блендер е подобро или нутрибулет ?
Мајки ние уште една недела правиме 5 месеци ,, сакам да почнам да ја ранам , е сега ме интересира што прво да и дадам ,, дали зрченчук или овошје .. што да и давам од зеченчук и овошје значи конкретно ме интересира се околу заранување на 5 месечно бебе ,, ве молам за одговор
Јас почнав пред некоја недела со следниот распоред. Морков. Јаболко. Компир. Банана. Исто и ориз давам. Се по три дена и плус комбинирам ново со веќе воведено. На пример компир не сакаше. Со морков го јадеше. Ќе продолжам комбинирано овошје зеленчук за да не се навикне само на блачко.
Jas najprvo probav so racen blender,no morav da kupam nutribulet zatoa sto so racniot mi ostanuvaa mali parcenca,a m9jata gospoza ako ne e skroz tecno se gadi i povrska.drugo bidejki sum po cel dem sama so beba i nema koj da mi ja pricuva ni 5 minuti,blrndoranjeto so racen blender mi odzemase dosta vreme,a bebe gladno place nema koj da go zaigra.vo nutri sovrseno homogena kasa imas za 5 sekundi
Имм јас нутрибулет ама ми е страв мала количина без да додавам вода нема да можам да изблендирам,затоа се мислам и рачен да земам.
Па ќе додаваш малку вода.Јас така правам во булетот. Правам и со рачен на делимано, ама искрено во нутри булет се подобро исмиксани. Само ќерка ми го мрази, дека е бучен, па таа плаче посилно од него Не си давај пари и за блендер ако имаш нутри булет, не ја прави мојата грешка
Ова моево уште сега плаче од него кога мама си прави смути како и да е во право си да не фрлам пари за џабе ке пробам прво вака
Имам и таков и таков . Ама правам со рачен некако ми е по практичен . И одма се мие . Ова со блендеров додека го измијам дошло време за нова каша
Мојата е неполни 6 месеци. Пред неколку дена воведов ориз. Првиот пат додадов мала количина од оризот во кашичката од тиквица, морков и сладок компир кои веќе ми беа воведени. Вториот ден дадов поголема количина од оризот заедно со морков. Додавам и маслиново по малку. Инаку јас неодамна зедов мал миксер за каши од филипс и сум презадоволна. Одличен е за помали количини, за таман една каша. Во стариот кој го имам морав да ставам многу повеќе, а непотребно, за да може да вртат перките.
Се мислам за сецко сега по најново ке ми користи и за друго ама 100 пати се премислив абе вага во хороскоп