Јас пиперка дадов од 8 месеци и помина без реакции, сега дека имам непрскани па скоро во секое јадење ставам. Исто дадов и непрскан домат. Знам дека е 10+ ама пробав ептен малце во чорбичка и секогаш ставам малку колку за вкус, а свеж не сум дала. Епа сега ако не користам непрскани потоа ќе нема свежи, а еден месец според мене и не е некоја разлика. Сепак мајката некогаш ќе си оцени, убаво е да се придржуваме до тие правила, и јас сама многу внимавам, но мали отстапки верувам дека не се страшни.
Јас пиперки дадов на 7 и пол, иако педијатарот рече покасно, ама имаме убави од бавча. Никаква реакција немаме и си јаде без проблем. До душа од зеленчук ништо не ми одбива, толку го сака ручекот што заплакува кога ќе заврши. Од зеленчук имам дадено:- морков, тиквица, тиква, компир, брокула, карфиол, блитва, пиперка, кромид и лук (мислам ништо не заборавив). Читам сте дале цвекло, ќе дадам и јас. Јас му дадов и лубеница да лиже преубаво му беше. Туку, млеко кисело како воведовте? Во ручек време, од сабајле, лајче мало, со што, како?
@kikin јас дома си потквасував кисело млеко за малата. Првен и давав по едно лажиче а после ни беше додаток на сите неомилени каши. Некогаш давав со палента, некогаш како овошно јогуртче, со овошки и миксав и мешав.
@AngelOfArh Мислев дека пиперки се дозволени, гледам повеќето даваат. Имам домашни и дадов. Реакција засега нема. За конзервираното во право си. Можеби подобро е замрзнат грашок да дадам, ако не ќе барам пазарски ако најдам.
i kaj nas nema nisto jas pred 11m dadov. sekoj den vo zelencukovite stavam pola piperka i toa so semki, pozdravo nema od piperka. Daj si piperka nema gajle, samo nekade posle 10 mesec. Koj ke jade piperka ako ne makedonec, a avokado na primer od 6 davaat nekako nesvatlivo mi e toa.Se sto e od nase podnebje ne e strasno samo da se pazi so pesticidite. Konzervirano nikako
Кој како сака нека си даде, ама дека ствара кисела столица ствара. Ете вам не ви било проблем, кај мене појави проблем. Патлиџан и пиперка дадов пред годинка и ми направи проблем, и едното и другото, сега после годинка кога дадов нема проблем. И тогаш и сега домашни непрскани.
preporacete kakvo (marka) sirenje i urda da dadam kako za prv pat, koi se nesoleni, ili da gi odsolam so kisnenje vo voda?
Majki po kolku gr po obrok jadat vasite bebinja na 7meseci.nie imame 2 obroka od po 100do120g.nekade procitav deka toa e dovolno za 7 mesecma vozrast a pedijatarot mi veli dela treba da jade po 150d0200g po obrok
е со сила давај му тие па се по табела бараат да растат децата и мојата толку јадеше како твоето на таа возраст.Искрено 200 грама тек на годинката почна да јаде
Со оглед да не е по табела, мојот еве веќе има полни 8, за ручек зеленчукот сигурно јаде 200 гр јаде, за доручек помалку, ама тука негде, испод 150 не сме