Мислам слободно можеш, и јас ќе му дадам деновиве а немаме ни полни 8. За некој ден полни. Мене педијатарот ми рече дека може од се што е наменето за возраста по малку да се пробува, а цвеклото е одлично и за крвната слика.
Ние сме 5 месеци и пробав со мрежичката,и ставив јаболче и цело го исшмука,прашањето ми е дали кога им давате прв пат кашичка ја разредувате со водичка или не,за сокчиња знам треба да се разреди ама не планирам да и давам сокови сакам одма со кашичка да почнам
И овошјето го вареше,јас знам само зеленчукот дека се вари,да не погрешам ма да второ ми е ама сум заборавила како правев за првото
јас варев се сем банана и авокадо јес да се губат така дел од витамините ама заради желудникот страв имав па сосем малце проварував
kozjo kiselo dadov i jas. ama za ovcho se mislam... bidejki krajvo ne sakam. kolku vreme go vareshe modriot?
ах не памтам временски колку сигурно 20 тина минути за да омекне убаво. го лупев па варев можеш и да го печеш и така е вкусен
Da, moze utre za ruchek na folija da mu stavam teleshko, tikvicka, modar, morkov, kompir, kromid i maslinovo i da pecham. Fala ti na sovetite.
Мајки диња од колку беше? Прееска изеде едно јаболче ама го шмукаше во мрежичка,дали да го рачунам како оброк,инаку уште не сум и дала пасирано со лажичка,сеа ко божем пробуваме вкусови 5 м сме
Jas davam veke vtor obrok od pred edna nedela.nauro davam ovosje so proso ili so palenta(voopsto ne go saka i poveke od 100g nema izedeno nikogas)a na pladne davam zelencuk koj sto go obozava
Mamicki nie sme 4,5 meseci.jademe po polovina jabolce vareno pasirano nautro i polovina krusa pasirana svarena popladne.sto uste mozam da davam?gris i oriz od koga?fala
Mamicki od koga vovedivte kasicki, sokce na bebulinjata? Nie sme cetiri meseci I sme na cicanje samo.
За гриз е рано, тоа потаму 7 месец кога ќе воведуваш глутен. Ориз од 5 месеци дадов. А зошто даваш и попладне? Воглавно се дава самп доручек на таа возраст. @LanaDelR Ако добро ви оди со цицањето, почекај до 5 месец. Јас тогаш почнав со вкусови, јаболко, круша, слива, морков итн.За цел оброк стаса отприлика 5 и пол месеци. Сок ретко сум дала и тоа само од слива кога ептен има запек малата. Инаку не давам.
Davav ednas dnevno ama maskovo e lakomo i ne mozam nonstop samo mleko da mu davam.vaka se mamime plus ovosje e.
Јас мислам дека два оброци на 4.5 месеци, сеедно дали е овошје/зеленчук, е избрзано. Јас воведував првен еден вистински оброк, со поголема грамажа( ова индивидуално е, некои јадат 100, други 150, трети 200), а после некој месец започнавме и со пробување вкусови за вториот оброк.
Majki na bebinja 7+ vo kolku casot davate dorucek vo kolku rucek? Dovolni im se dva obroka neli? Davate uzinka?