јас ужинка пред годината тек воведов доручек и беше околу 10 ручек околу 2 мојата малце покасно стануваше
I nie stanuvame pokasno taka da i nas ni e dorucek vo 10/10:30 a rucekot denovive ke go vovedam pa neznaev vo kolku, fala ti mn
Што ли е тоа, нешто модерно ли? @Miami1 Скоро сите го сакаат оризот. Пробај и со банана, уште повеќе ќе им се допадне.
Не, не е модерно, памтам уште од времето го имавме во двор, се прави салата од него. Имало сладникав вкус и децата го сакале, а и доста е здраво содржи многу витамин Ц. Пред некој месец засадивме во бавча бидејќи го видов во табела дека е од 7 месеци и стасано е веќе некое време ама незнам како да го комбинирам. Еве како изгледа:
Ние ива го викаме 'рдоква, ако е истото. Не сум дала, оти немам, ама да имам би го дала во исти каши како замена за јаболко или компир. Детоксикација врши. Свеки така го комбинираше.А она се знае нели )))
Мајки, едно прашање.. Почнавме со дохрана со овошје и зеленчук, кој по 2 дена, кој по 3, уште ги минеме оние основните ( јаболко, круша, слива, банана, морков, карфиол...итн) од кои и не очекувам некоја реакција, но сепак, како да разликувам реакција од храна и на пример исфрленост по телото од жештините? Мојата на пример се исфрла де на нозе, де на раце, лице, рамења, грб..едно поминува друго се појавува, ама така е уште пред да почнеме со дохраната, кога фати топлото...Инаку сме 6+.
Да не е роквица тоа? Друго е роквица. Кој да не разбере? Рдоквата личи на ѓумбир и компир и е благичка.Ама соте различно ја викаме изгледа.
И јас се збунив од имево, прв пат го слушам. Тука Колраби го викаат(според сликава што препознав). Јас го имам давано во зеленчукови каши, по малку, како додаток кон другиот зеленчук, варено. Само така да го грицка сеуште не и е вкусно, а не правиме веќе каши, па одамна и не го јадела. Прв пат го дадов 8-9 месец изгледа.
Трупка или келераба може од 6 месеци, слатка е ептен и повеќето ја сакаат. Немам годинава, инаку ќе дадев. Големото јадеше без проблем.
Ќе нарачам и јас на свекор ми да купи од пазар ако има. Што да е цуца моја покусо од другиве деца ххихихиииххххииии Па и како што е еден „јадач“сигурна сум дека „мав“ ќе стори.
Можеш меѓу првите работи да дадеш банана. Зависи кога почнуваш со дохрана. Јас на 6 месеци дадов. Бебуш ја обожава
Za ednq nedela pravime 5 meseci.do sega imam dadeno jabolko krusa i oriz.me interesira sto moze uste da se dade na primer banana tikvica. Kompir?
Јас имам дадено тоа што пиша ти. Плус од хип кашите со тиква дека нема свежа сега. Денес прв пат дадов и хип пченка. Наредно ваљда брокула. Сакам најизменично овошје и зеленчук да давам.
Мајки..помош за прашањево погоре Како правите разлика? Еве, денес дадов каша од сладок компир батат и ко за беља мислам дека некако на лицето има повеќе брунчиња од вчера..ама од друга страна и многу се поти, многу е жешко.. Имала некоја реакција од батат?