Da prasam. Ovosje i mleko ad moze li zaedno vo kasa? Mislam vo odnos na vitaminite od ovosjeto dali se gubat ako e pomesano so ad? Samo taka mozam ovosje da mu podmetnam.
Женски таман решив утре да дадам жолчка, свекрва ми вика почекај да помине топлово, као тешка била? Што мислите вие? Од септември почнуваме во градинка, сакам да ја имам воведено, зарем да чекам декември?
Majki dajte idei za kasicki za bebe 5+,na ad sme i po sovet od pedinatar pocnavme so kasicki no ovie 4-5 dena nisto ne jade ,site kasi i zelencukovi i ovosni mi gi odbiva a mi go odbiva i AD ,pred nervwn slim sum dajte sovwt sto da i dadam da jade i koj zitarki mozam da gi dadam na 5+,bez pamet sum vekje
@TheSecret Јас мешам често пати ако е густа кашата додавам ад. И кога правам житарки од кутија ги правам со ад и додавам овошје. Сега ме замисли @apple12 Јас ќе почекам до септември за жолчка. Во меѓувреме друго ќе давам. @Надежна Жешко и е и плус храната е нешто сосема ново за неа, затоа така. И мојата така правеше, за кратко се стабилизира, додека забите и жешкото пак не не раздрмаа.
Кога ќе воведеш глутен, тогаш. Јас иако имам воведено глутен, гриз уште не сум дала. Преферирам да го давам кога ќе воведам кравјо млеко во исхрана (ако го прифати), оти само со млеко го варам, со вода не. Во принцип, риба за 15 минути е готова. Ама бидејќи се работи за бебе, 40-45 минути нека вари.
Мајки, кога почнавте да давате вечера, и што најчесто давате? @apple12 и јас рњшов жолчка да дадам во септември кога ќе имаме 9 месеци, ама сумљам дека ќе е поладно и тогаш...
Nie pak problem so zapek imame, nezz sto ke se pravi, redovno davam sliva, krusa, praska i pak problem, probiotik davam, sok nesaka caj ne, voda po malku samo cice, 7+ kasnime so mn namirnici ama mi e strav da voveduvam novi poradi zapekov, kompir izbegnuvam se mislam i oriz da izbegnuvam ama sto od zitarki ke i dadam treba proso sekoj den samo toa imame probano
A koj namirnici moze da se davaaat na 5+ za nedela dena sme 6 meseci i koi zitarki mozam da i gi davam,ajde mamicki pomos ova za mene e se novo i lutam i kako izgubena sum vekje ,mi gi odbiva kasickite mnogu
јаболко,банана,тиква,круша,ориз тиквица,слива тоа на пет од 6 полни авокадо,компир,палента,праска,кајсија,просо
Мами ние сме скоро 5 месеци за некој ден,пред една недела по препорака на педијатар почнавме со пробување на вкусови. До сега имаме пробано јаболко, круша и банана ама бебо не ги сака се мршти цело време ми ги плука може ли малку помош што можам следно да дадам.