Пашканат може од 6 м ,ние за 10 дена правиме 6,немора точно на иста дата,а втор оброк и давам зошто воведовме морков,тиквица,ориз, второ ми е ,со првото во тетратка запишував секој ден што јаде,од колку месеци што сум вовела,и прилично се водам според таа тетратка,ама второво за разлика од првото многу сака да јаде,па затоа викам да не и давам многу. Од колку месеци почнавте да давате по 200 гр?
нема врска ориз,морков.Зеленчук автоматски не значи втор оброк.Наизменично можеш да даваш овошје па нареден ден зеленчук.На 5 месеци два оброка се мн за еден толку мал желудник.Секако ти си знаеш.
Пак јас ќе ви се вмешам , ама само споделувам искуство. Јас на пример во првите намирници дадов и овошје и зеленчук. Од 5 +. Наутро ги давав се до 6 м и 3 недели скоро 6, кога воведов и ручек.
Мами се мислам наизменично да давам овошје и зеленчук при пробување на вкусови, па ме интересира дали на 5 можам да му дадам да проба брокула на пример ?
Па еве моето е 5+ и како што кажав до сега дадов јаболко, морков и круша, сето по три дена по неколку лажички, ќе продолжам со банана, тиква, слива, па некој ден комбинација морков и јаболче, јаболко и круша, и додека да стигнеме пример со компир и тиквичка ќе наполни 6. Брокула планирам покасно, за 5 месеци ми е рано некако за давање помеѓу првите намирници. На доење сме, и нема потреба да се брза, засега давам по неколку лажички колку да пробува вкусови, таму од 6 месеци планирам да заменам еден оброк.
Немам таков сад за готвење па веројатно ке биде печена,уште тиква остана да најдам овој период и таман
Мајки, капини од колку месеци може? Имам преубави домашни ама мислам дека сме мали 8 и некој ден сме.
Srcka i nie sme mali za dva obroci bidejki sme 5+ ama da ti kazam od koga vovedov dorucek i vecera decava spijat i preku den i noke.prethodno nonstop pistea.devojcevo kolicinski malku jade ama zatoa maskovo krka celo cinivce.ne gi forsiram ama koga se najadeni se posmireni.sekoj si znae prema decata
Кога можам да дадам бела морска риба, поточно Ципура? Дали на 11 + можам цитруси да воведам и како? Цеден разреден сок, сооднос колку како?
isto ni se malite. Cipura zimam od Grcija, ovde ne znam kade ima. nemam dadeno seushte inache. a citrus 12+ e. Inaku mozesh oslich mislam.
Уште никаква риба не сум дала, следна недела ќе бидеме во Грција па сакав тазе да проба А за цитруси ај ќе причекам, од септември ќе оди во градинка а таму даваат цедени сокови па сакав претходно да воведам..