Mami na 8m po kolku gr treba da jadat bebinjata, znam deka e sekoe dete razlicno ama cisto orantaciono da znam
Ние сме 8+ ама јас по грамажа врска немам колку јаде мали. Секој ден е различно. Инаку, му направив печено денес, компир, тиквица, пиперка, кромид и морков. Под фолија и пасирав. Преубо.
Многу повкусно е печено мислам. Не е блуткаво, поинтензивен е вкусот а и мирисот исто така. Откако воведов маслиново ретко кога варам. Се печам. Исто и макарони му потпечувам ама до степен да не стврднат, му правам со болоњезе прилагодено за негова возраст. Исто така со топено сирење . Ужива дур јаде.
Kako gi pravis makaronite so bolonjeze? Blendiras li na kraj? Tuku majki, mojov saka da dzvaka parcinja a mi e strav. Mu davam smoki lino na pomali parcinja mu gi krsam si zima si jade, isto i sreda od lebce. Sto mozam da mu dadam taka nesto sto se topi vo usta?
Прво варам посебно месо макарони и домат. потоа потпекувам сето тоа и блендирам на крај. Можеш да му дадеш лебче со путер ако ти е страв дека ќе залепи на грло...
Biskviti lo belo davam, praska, krusa, pomeka sliva, varen morkov, boranija, brokula. Se ova go grize, dzvaka i golta bez problem
Probav ovosje i jas ama mu se lizga pd race, nemoze da go zeme parceto. Toj saka sam ne jas da mu davam.
оф душа бе. вајда ти имаат кажано. на 3 месеци се дава по малце за да се следи дали трае алергијата. нас така ни рече педијатарот за банана. пробај со мали парченца меко лебче со путерче да не лепи на грлце, риба ако даваш исто така можеш исчистена наравно, брокула цветчиња, бомбици малецки од овес и суво овошје со маџун..
Mami kiseloto mleko osven so leb so sto drugo go kombinirate i dali go davate za dorucek ili samo za vecera?
ovesni snegulki, palenta, a znam i ovosen jogurt da mu napraam so kiselo. davam ili za dorucek ili za vecera.
8 zapcinja ima napred pa gricka ama dzvaka so nepcata uste od pomal, sega e 11m. @TheSecret kaj nas e obratno, nesaka sam da drzi saka jas da mu prinesuvam do usta on samo da otvara i gricka
Ајде помош, и ние сме алергични на млеко и млечни производи. Незнам што да воведувам уште, се со страв воведувам. Избор има, ама се некако сме ограничени. Што јадете? Ние уште 1 недела сме 9 месеци. Фала ти
Мајки, какви овесни снегулки давате, 8 ипол сме, и од кои тестенини? И прашање плус, незнам дали е за темава, сакам да воведам жолчка, но ја закаснивме вакцината на 6м што беше поради топлово, па се мислам сега дали да ја ставам прво вакцината, па после жолчка или па да си давам?
Ovesni snegulki germanski. Plavo so zolto pakuvanje. Najmeki mi se tie, i jas gi jadam. Makaroni na Divela posni davam. Dve nedeli pred vakcina i dve nedeli po vakcina ne bi voveduvala novo neshto.
Pa se jade sega osven kravjo mleko i mlecni proizvodi. Mleko Aptamil adc pie t.e vo kasi zos neke da pie. 12+ sme i do dve god toa mleko ke go pie, za ponataka vikaat deka ke se nadmine alergijata i ke moze normalno mleko i mlecni da si jade. Zdravje ke vidime