epa dobro e be shto??? ne moze od sve da se zadovolni, bitno da izruchka pet min vo zamrznuvach i odma kje e ladno ovoshjeto i potoa blendaj so kiselo. inaku i jas seushte obaruvam zoshto shto i da probal do sea sirovo imal problem. stomak go boli.. ne znam kako kje se uchime..
Majkicki dali moze da si dadam na bebus ( davav samo od kasickite na hipp jabolko, sliva, jabolko I krusa, banana) doma nemam nisto zgotveno sama bidejki sakam da gu gotvam isklucivo so domasna hrana pa sega imam domasna krusa I sliva a I morkovce.Dali moze da mu zgotvam I jas da mu dadam kako moi zgotveni? I kako moze da gi prigotvamprethodno da go varammorkovot pa vo blender? Inaku pet meseci sme
Јас прашањево не го разбрав баш...Сакаш да кажеш дека се двоумиш да дадеш домашно правени каши? Па тоа е десет пати поздраво отколку купечка каша од тегла. Свари морков и изблендирај...ништо полесно и поздраво. А ако не наоѓаш домашно овошје и зеленчук ќе му даваш само куповни каши?
Toa sakav da prasam okolu kasive.Mu imav davano samo kupovni I smetam deka domasni e pozdravo da napravam ama sakam samo od domasno proizvodstvo sto imam.Dosega nemav dadeno vakva zgotvena od mene pa sakam da mu napravam iako od kupeckive mu imam dadeno samo cetiri pet I toa e pa I sakav da prasam okolu podgotovkata kako sto a ovie sto mu gi imam dadeno gi davav na hipp kako demek organska e sega ova imam od domasno sto mozam da dadam drugo
Можеш слободно а и сто пати поздраво е да му правиш дома. Ако имате 5 месеци даваш јаболко, круша, морков, банана и некоја житарка. Може да можеш и нешто друго, нека ме дополнат ако треба За подготовка - јас лично ги правам на пареа па после блендирам у нутрибулет пошто немам блендер. Е ако немаш решетка односно некој готвач на пареа, вари ги у прво време додади сосема малку вода и блендирај, и домашнта каша е готова Инаку велиш домашно производство веројатно мислиш од бавча или како? Јас купувам од пазар и тоа е одлично решение него ли купена готова. Исто и домашни сокови му правам. Само кога одиме негде или сум кнап со време купувам на хип.
незнам што имаш дадено така да ле ти набројам јас што давав до полни 9 овошје(освен основното плус вишна,цреша,праски,авокадо,боровница,) зеленчук(грашок,боранија,брокула,карфиол,лук,кромид) месо давав пилешко и телешко млечни производи(кефир,несолена урда,јогурт и кисело млеко) воведов и жолчка глутенски житарки(пченица,рж,јачмен) плус давав палента,ориз,просо. давав и магданос,цимет,маслиново,кокосово масло
Охооо, бајаги работи не сум дала јас... Кефир, урда, црвено ништо освен патлиџан, жолчка дадов вчера осминка прв пат и сега сакам пак утре да дадам осминка. Па полека да ја воведам до градинка целосно. ( До октомври) . Не знам дали има некои десерти за нив и дали смее да јаде лебче, зашто би сакала да му дадам пр да џвака оти има 6 заба но сеуште сум у грч. Фала ти инаку мн.
леб можеш за десерт јас овошни јогурти правев дома(мешав кисело млеко со овошје),давав и бисквити.Има детски пудинзи од хип ама незнам шо состав имаат ,провери си
Според мене и од пазар намирниците се подобри од оние што стојат по година-две во тегла Башка конзерванси и по нешто што не е соодветно за возраста
Јас давам замрзнати, имам домашни, кога почнавме со дохрана давав од ланските, сега веќе од годинашниве давам, уште во јули замрзнав.
Почнавме со воведување жолчка. Осминка...па тако даље што ќе иде месец сенаи. Во тој период можам да воведувам и други производи?