И ние почнавме со пробување вкусови. Прво банана, вчера и денес нектарина. Добро ги прифати. Следно планирам тиквица да воведам, да не биде се овошје. Јаде, ама некако многу нервозен е откако ќе касне неколку лажички. Пика раце во уста, лигавката ја шмока, се лути ако не му дадам одма да касне. И после почнува да плаче и прекинуваме си хранењето. Сигурно тоа му е знак дека не сака повеќе. На мисла сум да не почнав рано, може требаше да почекам, но по неговото однесување и зголеменото цицање, заклучив дека е време да почнеме со пробување. Се надевам нема да имаме проблеми.
Црни големи. Стојат во вода и не се мрсни. Тие се несолени. Ама ми рекоја дека се боени Инаку омилени ми беа. И уште со ги јадам. Инаку, можеш и други, ќе ги ставиш во вода, да проврие само и ќе се отсолат. Јас неколку години сол не користам, а маслинки ако не најдам од несолените, отсолувам вака со вриење.
Не воопшто. Тие големите црни несолени и без масло чувај ги колку сакаш. Јас на расипување не мислам оти секогаш без исклучок земам ептен мала количина за свеж оброк. Конкретно маслинки максимум 200 грама земам, нема кога да се расипе.
На бебе не сум дала, мало е Инаку лично мене ми се омилени со јогурт, па здравје, така ќе и ги давам и неа. Или намаз од маслинки, зелена пиперка и павлакаа/абц.
ova tretovo ubavo zvuchi epten lele edvaj chekam da dojdr vreme da mu pravam pica (so kvalitetni proizvodi naravno) i takvi mali parchinja triagolnichinja kolku za negovo rache da mu seckam hahahah.
Јас сакам дома да правам.Ама ако бебе продолжи со ова темпо тешко. Ќе пробам да купам домашна, на сестра ми дечкото живее во село, ќе го пратам да бара. Ако не ќе си купам на здравје радово. 1%сол, ама па во јогуртот и к.млеко исто е па го даваме.
Sto davate za vecera, treba da vovedeme pa nemam ideji, znam deka ovosje ne se dava navecer osven banana, a po fb grupite citam ovosje davaat a i nekoi pedijatri vikaat ovosje so zitarki za vecera
Не смееш ад да вариш. можеш во веќе направен гриз да додадеш малце ад или одмолзено. Но не да го вариш