Баш така и јас ја давам. Успеав 1/4 да и протнам со: батат, пашканат, просо и морков. Обиди се и така.
Jas gi koristev lo bello kasite no ne gi sakase mnogu imaat i specificen miris nekako so aromI. A gi zemav od dm
Мамички ајде прашање за лукот и кромидот дали го давате млад или стар.И за вишната од кога може да се дава ( ми донесоа готови кашички со вишна па да си прашам)?
Вишната може со полни 7 месеци, не е алергена. Млад лук и кромид во сезона давам, останатиот период стар. Мислам дека младите се потешки за варење, или па може грешам.
Zdravo majki, vejke edna nedela maliot ne jade sve so zoor sekoj den se potesko. se cudam zasto otsekogas bese lakomo dete i sve sto kje i nudese lapase. sega go molam kadickitr nr otvara usta go zatvara i ne mozes so nisto da mu otvoris usta ni so sila ako probas. do vcera pievme hinkoncil antibiotik za grloto go odnesov na kontrola doktorot rece podobro e sega ne e od grloto ovaa sto go pravi. puknav deneksa cl den go molim da jade nekje nisto dosega nitu ne cica koga e buden samo koga spie. cel den bez jadenje se plasam da ne dehidrira se izmolzev malku i toa nema koga se izmolzuvas mnogu mleko edvaj 40 ml. samo toa go ima pieno. ne znam da ne e od zabite nepcata mu e otecena gornata voznemiren e mnogu. mu davam i baby vit kapki a ne pomagat. koga mu nudam da jade kakoda se gadi i doaga da povrakja ne znam sto da napravam ocajna sum sekoj sovet i iskustvo od vas e dobrodojden
Кога сме кај вишните од кој месец ги дававте? И дали за свежите и сувите сливи важи истото правило дека може од старт на дохрана? Свежа веке јаде но се мислам за сувата слива
@leona83 не грешиш во никој случај, само приметив кај ќерка ми дека кога и ставам млад лук, секогаш без исклуччок многу лошо спие и има многу гасови. Вишна смее над 7 и смее замрзната не стоена подолго од 6 месеци. @joy1 јас сушено дадов над 9, предтоа компот и варев и давав водичката.
Од кога почнавте да приименувате месо во кашички ? Ние сме 6.5 месеци со олед на тоа што во купените хипп има сакам да слушнам мислења, ги обожава купените со месо но зеленчукови овошни не даваме купени веќе подолго (со кашички започнавме од 4месеци) така да сакам дома да приговувам пилешко имам домашно а телешко денес порачавда ми донесат. Поздрав мајки
Ич не се потпирај на таквите каши.На нив пишува дека од 4 месеци може и боровница,портокал,риба,патлиџан и што уште не.
Мајки мислев телешко да дадам за две недели тогаш ќе имаме 7,5 месеци ама сега читам мамички дека давале после 9 месеци. Пред некој месец овде исто читав мајки почнале со телешко од 7,5 месеци, ама сега се мислам што да правам
Јас бидејќи имав домашно пилешко, а неможев да најдам телешко, давав само пилешко извесен период. А матичната ме советуваше да почнам со телешко, ама кога и кажав дека имаме домашно пилешко, рече уште поубаво. Така да мислам дека можеш и пред 9 месеци да дадеш. ССепак ти најубаво си знаеш. Јас само споделив лично искуство.