мене ми рекоа на три месеци да пробувам. ми дадоа и зиртек да имам дома за секој случај. јас дадов пред две недели прв пат, значи 6 цели поминаа откако дознав за алергијата...
Јас погадно нешто од овие бисквитиве на дм од спелта немам пробано, јас не можев да ги јадам не па синко, му ги бутав и во каши и во млеко не, бе не. Уз муабет на матичната и спомнав дека сум ги купила, ми се изнасмеа како сакаш да ти ги јаде кога се никакви имаше право џабе фрлени 90 денари. Не се најздрав избор ама му давам на лобело кога немам време домашни да направам.
Jas veke cela godina ne sum probala, a treba, mi e strav ama kaj i da e ke bide. @alisijad neznam za ovie biskviti ama mojot od lobelo povrakase, i jas probav edna mislev dijabet dobiv od blagi pa gi frliv.
Точно, не се којзнае колку вкусни, ама па се баш бебешки по сите стандарди, без шеќер, јајца, млеко. И моево од ЛоБело се истури од повраќање, а овие си ги сака, си ги држи во раче и грицка. Намената им е за да се учат бебињата сами да јадат, без страв дека ќе се откине поголемо парче. Инаку и јас си ги грицкам, со јогурт некогаш, некогаш со кафе. Арни ми се
Ako ste samo na doenje a dobro napreduvate,nema potreba da brzas,cel zivot cvrsta hrana ke jade deteto Inaku se pocnuva so jabolka,krusa,sliva,morkov,kompir,tikva,tikvicka i banana.Se vareno,osven bananata neli.Najcesto se peobuva eden produkt posebno po tri dena.Ne se mesaat megu sebe rabotite dodeka ne gi projdes site.Ova mi bese preoporaka od pedijatar i jas se pridrzuvav.Nekoi majki mesaat namirnici.
Jas davam biskviti na lo belo I si gi jade gospogjicata, se mislam dali da I dadam plazma, skoro 13meseci e. Tuku urmi, orevi, bademi od koga se davaat???
добро напредува сега почна по малце да става иначе по кило месечно сега упола нешто така измеѓу ама велат така стават по 3/4 месец .. пусти мерак за да и спремам па дури и се испробаат вкусовиве и почне да јаде убаво 6 и поеќе ќе фате пробавме јаболче поеќе го плукаше и врти со тоа јазичето незнае како сега сл круша би била али не а брзам .. фала ипак
Мајки, за некој ден сме 10 м. Читав дека црвен домат бил алерген, и дека е после 10. Но, моево лакомче грабна од маса на гости бевме и си напика во уста. Така жив си касна едно малечко доматче, тазе набрано од бавча. Реакција немаше никаква. Два пати така касна. Е сега дали се смета за воведено и дали да му ставам во манџичките по малку. И прашање број 2. Жолчка воведуваме исто, неколку дена јаде по малку нема реакција уште. Дали уз неа може да му давам и нови намирници или не? И 3. Тестенини какви давате и како ? Му ставив пред некој ден малку макарончиња во зеленчукот ситни но не ги сакаше.
Можеш штом пробало пак да му дадеш и ќе видиш како реагира, значи како да си воведуваш исто. Мора сепак барем три дена нова намирница да се дава за да се види ако има реакција. Јас домат воведов на 9 месеци малку порано но сакав да искористам летото додека имавме од бавча непрскани. За жолчка знам дека кога се воведува во исто време не се даваат други нови намирници, а исто дента кога јаде жолчка не давај месо. Тестенини без јајце, колку што може поситни за почеток, јас давам па ги ситнам оти и од ситните се задавува, со кисело млеко.
Со што воведовте млечни? Јас планирам со кисело млеко. Дали кога дадовте прв пат дадовте само кисело млеко или го додадовте во палента или слично
Здраво мајки, кога за прв пат дадовте ориз дали го мешавте со нешто или чист ориз. И дали ставивте сол или маслиново масло