Јас кога почнав да динстам на путер, ќе повратев од миризбата и сега не и давам ни неа. Инаку вчера дадов црн патлиџан, дај кажете што друго да дадам на 10+? Не знам што да готвам веќе...
незнам што имаш дадено до сега? јас отприлика тој период дадов риба,кељ,леќа,грозје,ленено семе,рогач..боровинки
јас со пастрмка почнав можеш варена или печена грзјето лупено ама не го сакаше ич.Па воведов маџун(гроздов сок/сируп)
Kapini ne sum dala, ne za nesto tuku ne sum naisla na niv A malini negde nekolku meseci pred godinata, ne pamtam dobro ali okolu 9 meseci
kakvi mlecni proizvodi davate na 10+ ? jas doaega sum dala samo jogurt, kiselo mleko i nesolena urda....
Od zrnesto ovosje prvo dadov aronija i borovinki, na 8ipol, skoro 9meseci. Denovive pocnav i po zrnce kapini da davam. Posle kapinite ke vovedam i malini. @sunmoonstars jas davam samo sirenje i kiselo mleko.
Мами кога и како го воведовте бататот ? ние сме 5+ пробавме овошки сега сакам со зеленчук и кое време е најсоодветно за оброк уште не јади мн пробуваме али за брзо дали е ок околу 10/11 да и е оброкот ..
Јас само к. млеко и јогурт имам даено. Денес баш гледав една каша со урда да правам. Ама урда имам само купена на здравје радово Каква несолена даваш ти? Или домашна?
Isto i jas kupuvam od Zdravje Radovo, pisuva 1% sol, a i stavam po edno malo lazice vo zelencukovte kasicki.
Zolcka kako se voveduvase? Zanm so osmina se pocnuva pa cetvt i tako dalje. Me interesira dali na pr eve denes davam osmina utre pauza da pravam ili pak da dadam osmina? Tri dena osmina po red li pa pauza pa tri dena cetvrt? Ili greska sum?
Јас го воведов на полни 5 месеци, тој со вкус на костен и многу му де допадна За временски кога да биде оброкот јас се водам по тоа кога последно пиел млеко да поминат 2-3 часа па тогаш, бидејќи сме на ад само.