Super I jas denes planirav da dadam za rucek zatoa prasav. Nie imame domasno no ne bi dala takvo mislam deka e premnogu silno. Ke kupam I jas vakvo I ke krkame posle I nie za prv pat
Hello мајки, едно прашање. Кога кашичката ви стана замена за оброк - млекце? Која грамажа и слично...
Јас суво овошје уште немам дадено,некако си мислам демек поише шеќери, па само свежо давам... Нејсе, не ми беше тоа муабетот...Втора ужинка од кога се почнува во принцип? @GFlower од 6 месеци имавме целосен доручек, по околу 100 гр плус/минус, зависи од денот.
Во фолија ја ставам рибата и зеленчукот, ја завиткувам и ставам да се пече. Потоа ја чистам внимателно и блендирам заедно со зеленчукот. Спојлер: СЛИКА
Здраво мамички. Од денеска почнувам со пробување на вкусови кај бебе. Ќе почнеме со јаболко ,па сакав да прашам јаболкото го варите и по колку лажички се дава и исто сакав да прашам во кој интервал од денот го давате , дали има по колку време од како ќе го испие млекото (инаку на ад сме)?
Се дава предпладне во случај да покаже реакција. Јаболкото се вари. Ќе го извлендираш и ќе му понудиш на бебуш. Обично првиот пат ќе сака малку неколку лажички. После тоа му даваш млеко. Значи пред оброк го нудиш и после си пие млекце. Поздрав
Давам домашни непрскани јаболки и никогаш не сум ги варела. Секогаш свежо блендирано. Кога почнав со давање кашички па и до ден денес давам колку сака. Кога ќе почне да врти со главата, да затвара/стега уста и кенка тогаш не му давам веќе. Доколку овошјето е купечко тогаш се вари. На youtybe најди ги емисиите О+ со Сајковски и имаш за све околу дохраната. Сабајле оброкот го давам најдоцна до 10ч зависи некогаш и во 11ч. Мојот е сеуште на доење па се дешавало да дадам кашичка и после неколку лажички ако несака, му давам да цица. Во твојов случај ќе си видиш по самото бебе дали ќе сака одма млекце или за некој саат. Индивидуално е од дете до дете, не секое е исто. Со лесно почетокот на дохрана да ви е и да си ручка секогаш убаво и со сласт.
Денес прв пат. Супер јадеше, ги сака сулфурните зеленчуци гледам.А дали ќе има реакции вечер од типот на гасови и грчеви ќе ти кажам утре
Може печено јаболко или мора да биде сварено мислам дека печено е повкусно? Прашувам дека и ние треба кај и да е да почнеме со дохрана.
Ако веќе сакаш термички да го обработиш, варено е посочно од печеното, тоа е малку посуво. А свежо е најубаво, јас варено или печено овошје сум давала многу ретко.
I jas davam boranija. Imam konzervirana od letoska vo tegli sega super mi doagja. Jas na moite im davam meso sekoj den, obicno vakov ni e rasporedot. Nasabajle budenje okolu 7 mleko, pojadok cokolino/keksolino i drugo lino okolu 10, rucek zelencuk so meso okolu 2, uzina ovosje puding ili smoki obozavaat da grickaat od neodamna toa okolu 5, vo 7 vecera zelencuk so meso, vo 8 mleko i spienje. Nokje Dejana retko se budi ona obicno vo komad prespie do sabajle do 7, a Darijan se budi 2 pati da pie mleko. Otkako pocnav da davam vecera so meso, pocnaa nokje poslabo da se budat. Vo glavno meso imaat sekoj den, so miks zelencuk, sekoj den razlicno. Denes boranija, pilesko oriz, morkov i kromid. Drug pat Brokula, pilesko, morkov, krompir, karfiol i taka si kombiniram. ama pilesko belo najvekje sakaat. Davav i telesko, ama slabo nesto, se mrstat. Isto imam problem so ovosje mnogu slabo sakaat, samo banana i toa ne sekogas, znaci katastrofa so ovosjeto, na se se mrstat, a zelencuk se si jadat.
@Offspring два пати на ден даваш месо?Зошто? вечерата не треба месо да биде,туку нешто полесно.Заради желудничето,мн побавно се вари месото во организамот.
Probav, veruvaj, i so cokolino i so banana, ama nisto od biznisot, znaci nokje stanuvaa po 4 pati da pijat mleko, znaci ne gi zasituva i se budat. Nemozam da izdrzam i nokje budna i denje da trcam okolu niv, i se ostanato da rabotam. Prvo vecera dodeka im nemav vovedeno, t.e. posleden cvrst obrok im bese okolu 5, mi se budea non stop, posle im vovedov vecera lesna, pak se budea, otkako probav so mesoto eve vekje 1 mesec za vecera obavezno meso imaat, dejana ne se budi, a Darijan se budi verovatno od navika i ne prestanuva dodeka ne mu se dade mleko. Vo glavno 1 ili 2 pati se budi za mleko, ama pak mi e polesno otkolku da se budi 4 pati, taman sum legnala i sum potonala oni stanale. Posle denje nemozam da funkcioniram od nenaspanost i nervoza ni pa da trcam okolu niv, da gotvam, cistam, mijam sadovi, spruziram.