Ке воведуваш втор оброк ?Јас за десетина дена да наполниме шест месеци.Исто планирам да продолжам со тиквица,блитва,ориз а од овошје праска.
Тиквичка можеш, сладок компир и морков меѓу првите, ако немаш досега веќе воведено. И комбинација од сите нив.
@joy1 Па кај и да е недела до две да. Мојов дечко петок полни 6 месеци. Се надевам дека зеленчуциве ќе ги јаде. Да,и тиквичка ќе дадам.
Па добро, не мора втор оброк да воведуваш, можеш да почнеш со зеленчук и без тоа. Само давај го попладне. Јас втор оброк воведов кога почна да ми јаде редовно еден оброк. Дотогаш нудев или само појадок, или само ручек. Ама како сакаш. А пак за трет оброк направив како ти сега, оти појадокот од самиот почеток ни е најнестабилен.
Е па тоа и ми е целта и намерата. Само се надевам на добар резултат. Мора да правам комбинации па да се одбере најпогодната. Туф како ме плаши ова дете мое,очекував поинаков тек на настаните.
Ја покиснувам навечер и наредниот околу 30 минути и готова е. Ја имам дадено и со батат, жолчка, пашканат и со банана и кајсии. Пробај и солена и блага варијанта.
Јас барав во ДМ во Капитол, ама имаат само од тие со глутен и мед Каде на друго место се продаваат бисквитиве? Би сакала да ги пробаме.
Немам до сега пρавено,и јас имам на хип,неκа κажат поисκусни мами,но можеш со јаболκо малκу,или со овошје што веќе имаш воведено,логично е аκо случајно поκаже алеρгија деκа ќе биде од оρизот.
Najprvin i davav od zitnite snegulki (ima vnatre oris)neznam na mak kako se vikat. Pedijatrata me sovetuvase najprvin taka bidejki bile polesni od obicniot oriz. Inaku vo varena voda stavam oriz i da vari so maslinovo maslo. Prvin go blendirav a sega so vuluska veke i cel go jade. Kombinacija pravev so kasa od jabolko,a sega so nekoe zelencuk poveke go saka ili supa
од кога треба да се воведе леб , тестенини( без јајца). и од кога е безбедно на дете да му се даде во рака бисквита да грицка , дали мора да има и горе и доле заби ? и за изварок сакам да прашам исто од кога воведовте ?
Јас и дадов некаде на 8 месеци да држи лепче во рака, ама имаше 4 забчиња и си грицкаше. Првите неколку пати како да се давеше, дека не беше навикната, ама после се научи да го џвака. А бисквитче и давам, некаде од 9.5-10 месеци.