Јас почнав 3 дена со јаболко. 3 тиот ден ставив круша во јаболката па морков итн.. Па потоа ќе мешаш. Варено и блендирано. Извесен период по малку па после некоја недела почнав со оброк. Во 6 тиот најчесто комбинирав ориз со овошје или палента со овошје..
@manako1 Не ти пишав- прво сите поединечно ќе ги даваш, а после тоа комбинираш. Внимвај на круша( знае тврда столица да даде), и банани со црни точки да даваш, зелени Не. Исто и слива можеш да дадеш меѓу првите овошја.
@manako1 ние сме 6+ досега имам дадено јаболко, круша, тиква, морков, слива, кајсија, ориз, брокула, компир, банана, авокадо утре планирам тиквица да дадам
Искуство со organic milk pap banana peach што се приготвува со вода? Сте дале некогаш на вашите бебиња? Инаку сме 6+
Здраво мајки. Моето девојче има 6 полни месеци, пред една недела започнавме со пробување на вкусови. Сакам да ве прашам како воведувате пашканат, брокула, цвекло? Досега имаме пробано морков, банана, јаболко, компир, се е одлично прифатено и не давам по три дена од една намирница.
вметнувај и ги со веќе дадени намирници од страна на зеленчук ти имаш само компир морков пробај една ден компир брокула наредна ден компир морковче пашканат пашканат едно тркалце доволно ти епошто си е јак и специфичен не им е баш омилен .. може да пробате тиквица тиква карфиол сладок компир авокадо имаат доста подобри вкусови па после ориз палента зеленчук да споиш поеќе за подобар вкус да го сака овошјето е лесно сите го сакаат имаш доста избор .. аа цвеклото ти е од 8ми домашно .
Zdravo,bi sakala da cujam vase iskustvo na kolku mesecu mu vovedovte riba ,koj vid i kako ja podgotvivte?
Jas dadov, palenta so tikva. Super ja prifati. Sega na 8+ sekoj vtor den za vecera ni e palenta so malku puter i jogurt, mislam moze da izede porcija kolku za vozrasen. Ne znae za dosta. I mene me interesira za riba, uste ne sum dala, a planiram.
@tarantula @Mari-Ja риба од десет месеци. Се почнува со локална бела риба, кај нас слатководна, кај земји со излез на море може и морска, само да е бела. Јас пастрмка дадов, а морска после година.
Јас риба дадов на 10+ свежа пастрмка дадов. Само кашата со риба ми мирисаше бљак и мали не ја сакаше како јекодерм . Па спас најдов во комбинацијата блитва , компир и риба. Блитвата некако го неутралузира мирисот и така ми јадеше без проблем.