Ги имам со вкус на банана и ептен ги сака. Му давам во раче и сам си ја грицка. Прво јас ја пробав да видам како се топи ( во уста ) и еве го си гризе и ја вртка во уста дур не се омекне. Слободно земи ги.
Да споделам за оние кои ги користат кашичките од ДМ. Оваа кашичка, со рок 05 Април 2019, е повлечена од продажба.
Да. Откриени се остатоци од средство за чистење кое содржи хлор. Наведена е листа на земји во кое се продава токму оваа кашичка (со овој рок), меѓу нив е и Македонија. Едит: Јас тука прочитав, но на германски е. http://www.t-online.de/leben/essen-...iemarkt-ruft-babyfruechtenahrung-zurueck.html
И јас ги имам користено бисквитиве обично ги мешав по 2-3 во каша а и сам си ги грицкаше како што спомна @sofi2107
Da Bozeeee. Ne jas ispofrliv sekakvi kupecki kasicki pred nekoj den. Vo holle 3 grain zitnata najdov nokt mozete da zamislite. Veke nikogas vo zivot na dete nema da dadam kupecki vestacki kasi nikogas.
Ние ги користиме тие што му ги стави во Новогодишното пакетче на синко. Ептен го погоди и поубави бисквити не сме пробале ( и јас си ги јадам ). Баш сакам да видам дали имаат и други вкусови освен банана.
Јас еднаш ги купив и никогаш повеке. Многу се благи и грозни, а ако се растопат во млеко стануваат како кал. ниту син ми ги сакаше, ниту мене ми беа убави. Можеби е индивидуални, незнам. @danichap кај нас сигурно нема да биде повлечена од продажба. И после зошто сум била против купечките каши, уф.
@Black girl и моево повраќаше од ЛоБело. Одвратни се, премногу благи и со чуден вкус. Каши купечки и не давам веќе, освен Hippis, за шмукање што се. Ама и нив ретко, кога одиме некаде, ако нема друга опција. Не ме изненадува ова реално. Секаде се случуваат грешки, ама со храна, уште и бебешка, неопростливо е.
Денес дадов спанаќ со ориз; го измив убаво и го стаив да отстои во вода едно 20 минути, во меѓувреме во бода го сварив оризот претходно измиен, потоа го стаив и спанаќот да се свари околу 30 минути убаво да омекне, откако се свари го стаив во блендер заедно со оризот и водичка од оризот.Бебе го прифати прво се мрштеше ама изеде едно 7-8 лажички не го форсирав да го изеде до крај бидејќи уште не му е познат, е сеа прашањето ми е не ја прашав др колку пати во неделата може да се даде спанаќ, и дали спанаќот свеж можам да го замрзнам за да бе трчам по пазари туку да го иам при рака!?
Ни дојде и нашиот ред да се дружиме тука Прашања безброј ништо не ми е јасно Педијатарот ни рече да почнеме со разредени сокчиња 10 дена по 3 дена од едно сокче што искрено ме зачуди многу и потоа да продолжиме со др.вкусови . Еве ја од ремедика листата-со полни 5месеци- јаболко, круша, банана, морков,спанаќ, блитва, тиквички, оризови инпченкатни снегулки и маслиново масло. Компир пишува од 6 мес. Исто и слива. Бар за компирот мислев од сега треба. Едвај чекам да видам ќе сака ли нешто бебе, со оглед на тоа што ни чај ни вода нејќе да смисли
Најубаво да не го замрзнуваш, читав поделени мислења, но јас сепак решив да не замрзнувам, кога има- има, тогаш ќе јаде. Ние имавме алергиска реакција единствено на спанаќ, и тоа прв пат дадов на 7 месеци, па педијатарката рече да паузирам 2-3 месеци пред да дадам пак. Како што кажа Џој, не се јаде почесто од еднаш неделно, а ова важи и за возрасни.
Најобични овесни снегулки од било кој маркет. Вакви на пример Се киснат во вода/млеко/свежо цеден сок, и се мешаат со овошје или зеленчук, по избор.
Spanakot i blitvata sodrzat nitrati koi se stetni za bubrezite ako se konzumiraat vo golema kolicina. Zatoa sekogas se varat posebno i taa voda se frla zosto so varenjeto gi ispustaat nitratite. Jas davam ednas nedelno naporedno spanak blitva. Za mrznenje mozes da gi zamrznes ama prvo moras da gi blansiras
Јас почнав со дохрана од 6 месеци. Најпрвин почнав со соодветни ниско алергени намирници како што се јаболко, круша, тиква, тиквица, компир, морков, палента, ориз, банана.. На пареа варев 3 4 минути и пасирав мала количина.. после почнав со мешање јаболко-круша, јаболко-морков итн.. Најпрепорачливо добро и здраво за бебе е тој начин, од сок ја нема таа придовка. Но секој со своето.. Во склоп на детските каши, син ми е 1 годинка и нема сеуште пробано купечка каша од проста причина што се прилагодувам секогаш да готвам и да се храниме здраво и полезно а кога сме некаде давам млеко ама не седам по цел ден некаде за да треба да давам купечко, се навикнав и јас и тој на ваков начин ем далеку поздраво ем интересно ем убава навика за во иднина. Давам и јас микс житарки, овес, рж, пченка, просо, палента итн со овошје насабајле.. напладне ручек е зеленчук или месо со зеленчук, накај 6 ипол пак давам овошје со житарица и за вечера исто мисксам разно разни работи, битно ставам и млеко во некоја од кашите оти син ми не пие млеко од 8 месеци. Единствено што давам за пиење е вода, дадов сок свеж цеден колку за промена ама не го сака. Давам исто така и кисело млеко, кашкавал, гриз.. Кисело млеко сака. Најновиот ни изум ни е пудинг со ананас и кокос. Го правам со палента, блендирам во палентата кокос и ананас и излегува накрај здрав пудинг. Има неверојатен мирис и вкус, еве една идеа за вас Се надевам и така ќе си продолжиме .