Nie bevme deneska na pedijatar ni predlozi da pocneme so sokcinja po.nekolku lazicki . Spomna sok od jabolko, krusha I morkov I site drugi na koi pishuva 4+. Posle toa moze da pocneme so vkusovi. Malku me zbuni I neznam sega shto da pravam
Мајки ке ве молам за совет!Од глутенските житарки,сакам јачмен,рз да воведам но незнам од кој бренд да земам.Кои вие ми ги препорачувате? Благодарам
Ло бело земав без глутен што се и многу се чудни на вкус и не ги прифати баш, ги ставав во кашичките и не ги јадеше.
И јас се мислам ама изгледа нема да почнам со сокчиња. Ми рече готовите да ги разредувам 50-50 со вода и само 10 дена па потоа да пробува друго и да стигнеме до оброк од 120-150гр. до крај на месец. Ова од ремедика. Во вторник сме кај матичната ќе ја прашам и неа и ќе пишам што сме одлучиле
Јас од Натура ги земам. Во кутии се пакувани, и гледај да бидат крупни снегулки, дома може сама да ги мелиш. Јачменови се потврди и за да омекнат убаво треба доста време, па може и да ги вариш. А 'ржани после година.
Pishi shto ke ti kaze. Nie sme 4 meseci I nekolku dena Stvarno mislam deka e mnogu mala. Taa ni caj ushte ne saka da pie ubavo, samo na.doenje sme
Мојот нејќеше сок така разреден. Пробуваше ама ептен малку. Ја се убив од нервирање. На 6 месеци кога отидовме на контрола ми рече педијатарот ништо страшно ако нејќел сок тоа пробување е само да се види дали има реакција или не и да се навикне стомачето на немлечна храна. Исто така со тоа го учиш да јаде со лажичка зашто други се движењата на мускулите кога треба да јаде со лажичка. Сокот го препорачуваат зашто најлесно се разредува и не може да го најаде бебето (односно со тоа нема да можеш да му замениш еден подој). Кога почнавме на 6 месеци со овошје и житарки бараше повеќе од тие 100-120 грама на едно јадење.
Готови даваше на хипп? и мене ми рече со лажиче сокчето а ако нејќе да му пасирам од храната по 2,3 лаж дневно
Да на Хип сокчиња. На 6 месеци му давав или тегличка од Хип од малите или пак овошје на пареа со вода мешано. На 6 и пол откако почна да јаде од кашичките и оброкот само од овошје не му беше доволен воведов и безглутенски житарки.
Ние сме 9+, давам само домашен и тоа не многу често. Почнав негде кога беше 8 месеци. Не знам можно е да може и порано. Јас решив од 8. Инаку најчесто го јаде во зеленчуковите каши, не е љубител на кисело млеко така да во таа комбинација не го сака.
Мајки, од кога може да се дава плазма мелена во млеко? Поточно за оваа прашувам. Или, пак, треба некоја друга прво? https://www.google.com/search?q=плазма мелена&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj5wrX94drYAhXD6qQKHaE3CTwQ_AUICigB&biw=1366&bih=662#imgrc=rA_odA5HPnx1QM:
Од неполни 8+ почнав лебче да му давам. Само внатрешниот дел го давам и ден денес. Купечки леб од пекара ( во Бисер има пекара ) бидејќи јас не месам и не ни знам . Го јаде така, парченца му макам со ручекот или со павлака, кисело млеко, јогурт или па некад онака му го давам само лебче суво без ништо. Лебар е голем и обавезно еднаш во денот му давам лебче со ручек или онака измеѓу. Некогаш и ако немам од оној од пекара, често го купуваме оној на Жито Лукс што е кришки сечен во најлон. Па и таков давам.
Точно од 7+ почнав да ја давам Плазмата мелената комбинација со овожна каша, со печена тиква и јаболко, ја мешам со на Хумана пудинзите и онака со она што мослам ја комбинирам. По препорака од педијатар почнав од 7+, мада не се сеќавам може и некој ден порано да сум почнала. Едит : пробај дај за доручек па ќе видиш дали ќе појави нешто ( мада не верувам да појави нешто, зашто внатре сигурно нема цела тегла мед ) па ако нема проблем слободно давај.