Не, не, ориз чист е кашата што ја постирала елчезелче, а спорната е my baby first pap, таа има АД во неа. Таа ја немам давано.
можно е друга мајка овде пред 2-3 дена се пожали на ноќната од кутија од праска.Исто со пликови се нафрлило детето.Веројатно е до млекото @Lolipop23 да да,видов сега дека се работи за различни каши.Едната е ориз другата бејбис фрст пап.За втотата се зборуваше мн
Нашата реакција на јаболко-првпат тоа му дадов беше ко лимон да давам. А јаболчето благо. Ама третиот ден си ја изеде со сласт. А ние крушка најмногу сакаме Ако имаш нешто друго воведено што го сака бебе измешај го со крушката. @elcezelce ориз и јас воведов од тој. Не е лош вкусен е и бебе го сака. Дури си м'мкаше вчера Изеде 5,6 лаж а сега ќе му спремам за доручек со овошје. Јас купив пченкарни снегулки исто на хипп па ќе видиме и тоа дали ќе сака.
Ќе пробаме баш ќе видам како ќе прифати ,до сега нема нешто што не сака ,освен тиквичка не ја бендисува многу многу ама пак бар пола тегличка си јаде .Денес му правев морков и компир па ќе видиме како ќе му се допадне
Прв пат на 7+откако воведов млечни производи. Со Алпско полномасно млеко го направив. Тука читнав дека Алпското било најдобро од останатите тетрапак. Дали е тоа така незнам, јас Алпско земав полномасно без лактоза. Ден денес го пие кефирот ама не секој ден, многу ретко зашто не е баш по млечниве производи за жал.
Фала ти, би сакала да створам навика редовно да го конзумира. Јас дадов путер, наредно кисело млекце па тогаш кефир. Инаку по твојата препорака неделава во експрес лонец ќе правам бујон. Поздрав
Наздравје да ви е ручкањето и секогаш убаво и со мерак да ручка детето. Само буљонот прај го како што е првичниот начин чист, без додавање други намирници или зачини. Па после ќе си го додаваш во ручек со други намирници. Ама кога во манџата ставаш телешко мевце, тогаш буљон нема да ставаш зашто ќе е многу.
Мајки да ве прашам за телешкото. Давате телешко или јунешко? Ние уште малку ќе треба да воведеме и тоа, е сега дома си набавуваме домашно телешко од проверен човек со години и незнам што е попаметно за бебе ?
Телешко, помеко е и побрзо се спрема. Од почеток земав бифтек, ама е премногу скап- 1300 кг. После тоа почнав телешко бутче без коска, па најдов луѓе што продаваат теле и зедов, сама си го средив, има и коски, а и знаеш дека е пресно и младо.
Знам кое е алпско млеко, ама не знам кое е без лактоза? Подебно ли е. Подобто ли е без лактоза. Инаку за овамлеко и јас сум чула дрка е најдобро од тетрапакот.
По колку бисквити на ло бело е доволно да се стави во кашичките за да ја држи повеќе? Јас ставам по една, да ставам по две, ама си мислам да не и дојде преблага кашата зашто нели се благи бисквитите.
Купени ми се на ло бело, почнав со нив. Ти по колку ставаш на хип? А за ло бело по колку е доволно на 7 месеци може @sofi2107 да ми каже, мислам дека она ги користеше