Јас купував од рамстор ама 500 ден 1/2 кило (беа спакувани во пластичен сад). И тоа само одреден период ги имаше. @Ano тие свежи во Веро што ги има не се баш исти како свежи урми (тие од Рамстор). Тие се истите на Бако, само пакувани во кутии. Мене ни форма ни вкус ми имаат како тие од рамстор. Далеку се поблаги и посуви.
Овие што ги кажуваш не сум ги ни забележала. Баш ќе проверам. А во веро имаше мислам од две фирми и едните беа далеку поубави. Не сум купила од летото, баш деновиве ќе ги пробам и овие што гу кажуваш.
Јас па мислев нема свежи кај нас, дека тешки се за транспорт. Баш утрово во Стокомак видов свежи урми (така пишуваше на кутијата), отворена беше и ги видов. По изгледот на сушени урми ми личеа, јас кога ќе слушнам свежо очекувам да се полни, цврсти и сочни. Овие меки, збрчкани и суви беа.
Да не бидам офф знам дека е важно да конзумираат месо ама кога го прочитав првиот дел за бебе теле неколку дена старо ужасна тежина ми дојде на душава
Imas svezi vo Kam market vcera zemav onka se krupni polni bas svezi.Vo zolta kutija.Okolu 100Den.I dadov na malata samo lizne da proba.11 meseci.
Ние сме 5 месеци си јаде каши домашни му правам имам и купени со банана ,ананас и праска дали да му давам и кога да почнам со солени и со што почнавте прво да давате
рано ти е за ананас па и за праска на пет месеци. од ‘солени’ веројатно мислиш на зеленчук(бидејки сол не се дава до годинка) се почнува со морков и тиквица на пет месеци па продолжуваш со компир,батат,брокула на шест месеци
Во контекст на муабетот за месото..наидов на мислење од една мајка во некоја од групите на фб, дека местото тешко се вари, на нашата телесна температура дека трули и сето тоа било токсин. Па од тука ми текна и дека црвеното месо не е баш препорачано и здраво. И на заболените од тешки болести им е забрането. Би сакала ваше мислење во врска со ова, зашто е препорачувано за железо кога има други намирници кои се многу побогати со железо пример житарките. Синко не е многу по месото и тој како мама, ама се двоумам и дали воопшто да му давам.
А овие што се од хип 4+ со праска ананас заедно да не му ги давам ? Сега може копир со морков да му правам така
Ne. Ne se vodi po brojkite na kasickite tuku po toa sto imas vovedeno, citaj sostav sekogas na se. Praska i ananas pretpostavuvam nemas vovedeno a tie se golemi alergeni posebno ananasot koj se smeta za citrus. Sekogas voveduvaj edna namirnica a ne dve vo isto vreme zosto ako napravi alergina nema da znaes na sto e. Ako gleas taka po kupeckite kasi na 4m i portokal i jagodi i makaroni so bolonjeze treba da se dava sto e sosem pogresno site znaeme neli