Nekni si jadese ubavo jabolko krusa morkov.Posebno sekako.Deka tek gi voveduvam.Eh kakvo otkazuvanje.Ke si navikne
На другарка бебе е 4+, родено е во 35, педијатарот и рекол ако не сака со сила да не дава, и рекол за тој период родени дечиња, 5+ или 6+ е најдобро за дохрана. Е сега пак на братучетка ми малото веќе прифаќа вкусови, исто е малку предвреме. Давај и тоа што сака само (од тоа што е дозволено за таа возраст) Нас ни рекоа бебе што е на ад порано може да почне со пробување на вкусовив
Jabolko,krusa i morkov si jadese ubavo.Uste sakase ama epten po malku i davav.Pocetok e i ne ja forsiram mnogu.Dovolno e dve tri lazicki.Cisto da oseti poinakov vkus.E morkov i krusa sakase epten.5,6 lazicki i dadov.Vcera i denes batat kompir nesaka,em blag e jas go utepav jadejkiPocetok e i normalno e.Sepak majka ko majka zagrizen ke si deka ne saka da jade.
Мајки сакам за прв пат да дадам риба ( пастрмка ) 10+ сме. Како да ја подготвам и со што најчесто ја комбинирате?
Ја варам посебно заради коските околу 20-30мин со капка маслиново. Во истата вода после го варам зеленчукот. Прв пат ја дадов со морков и компир само, после комбинации со блитва, компир, лукче, кромид, пашканат, морков, тиквица, брокула. Каква комбинација што би јадела јас, така и за него правам.
Мојов после каша, цицаше.. каша ич не го најадуваше ни заситуваше првиот месец Јас со женскава планирам на 5 да почнам пробување вкусови, ке видиме што ке рече педијатар, а и она колку ке биде спремна
5+ сме, и веќе почнавме со пробување на вкусови. Засега имаат пробано јаболко,круша,банана и праска. Супер и без проблем ги прифатија. Деновиве планирам од Хип кашите од 4+ што се да пробам да им дадам.Пченичен гриз мислам беше ама не сум сигурна.
ние уште една недела правиме 7 месеци вечерва пробав да и дадам од HIPP вечерна кашичка само едно лајче проба и не јадеше повеќе дали се уште не е навикната на овај оброк или незнам др што можи да биде добар е вкусот не е лош а да не беше гладна не ми се верува пошто и дадов да цица и убаво се најаде.Дали да пробувам да и давам да се навикнува на тој оброк секоја вечер по некое лајче дури не се навикни? вака не ми праела за ручек (зеленчук) и давам околу 14h и после тоа овошје околу 17 30h и сега за вечера сакав кај 19 30h Ваше мислење ....
Не бил пченичен гриз,моја грешка. Оваа млечна каша со пребиотик со гриз ја зедов. Од 4+ е,јас на 5+ планирам да им дадам.Ја отворив ,гледам може и со шише да се дава,не е толку густа,па ќе видиме деновиве. Ќе ви пишам
Ај и јас да си прашам зошто ми се помати умот. Воведов морков и тиквичка. Сега сакам ориз да дадам. Дали може со,морков да промешам да не биде бљантаво или чист да дадам за проба?
@Annath imase pisano nekoj post nazad kolku e shtetno za zabite, hranenjeto so shishe, podobro nemoj...
Знам,ама барем додека се помали (8-9 месеци) да не се малтретирам со лажица и пола да го фрлам. Инаку овошје засега супер си јадат.
Majki na 10+ meseci nie skoro si imame probano se I si krkame.Imam zamrznati domasni malini kapinki borovinki nemame alergii do sega od nisto.Prasanjeto mi e po kolku od prilika kolicinski od ovie mozam da davam, inaku mnogu krka I mandarini I portokali nekogas I se slucuva da saka da izede I tri mandarini, da ne e premnogu za nea.