@eli25 Да да,секако со педијатарот ќе се договориме што ,како...минатиот пат само малце начнавме муабет за храната.. Имам и онакво како рачен блендер, ваљда е тоа за пасирање? Каков додаток користиш за на пареа, она врз тенџерето што се става?И дали додаваш нешто плус за пасирање,водичка или ?
да со решетка готвам на пареа. а додавам неколку лажички , од пареата си пушта внатре во водата од тоа што го спремам ( од страв готвам со јана вода ). сосем малку треба секако. гледав на горење готвач на пареа и блендер за деца , околу 5 и нешто беше. па се мислев за него ама сега за сега со нутрибулетот ми е најпрактично за цел оброк. еве го тој пасатор го имам овој , со хромирана рачка е, супер е Инаку ние пред околу 3 недели почнавме со дохрана невсум најстручна баш
ние ќе почнеме за два дена, најберобатно со јаболко Ниту сум купула, ниту знам од каде да набавам по можност непрскано, а исто така и незнам кога се дава, пред ад , во меѓувреме, или после ад, збунета сум., помагајте
Јас му давам со мам чашка со клунче. Знае да се подзасркне, ама го контролирам. Инаку го сака, сам си го фаќа за рачки. Ем шмука ем си ги чеша непцата.
I jas vo Str nemozev da najdam na pazar i vo dukanite.Mi dade edna zena koja imala sadeno doma.Odma si ja spastriv.Vo kesenca na kocki isecena i se za po eden obrok.Imam dosta zamrznato.Vcera i denes od nea davav.Denes i dadov tikva i jabolko.Da bese blizu ke ti pratev nekolku kesicki.Naviknuva mojata princeza poleka.I gi brojam lazickite sekoj den poveke.Trpenie.Pisuvav ovde plukase,nejkese da jade .Normalno e se toa.
Ние на подарок ја добивме. Мислам 6+ е ако не се лажам. Инаку имам и томи типи 4+ ама тоа е меко клунчето и повеќе тече. Ова за водичка ми е посоодветно.
@eli25 Ели ич не се мисли , истиот го имаме од горење , попрактична работа здравје . На сите ви го препорачувам . 4800 ден го зедовме
Neprskano tesko da najdes.Pogotovo ovoj period.Stavi go malku jabolkoto vo voda i lazice soda da otstoi.Izmij go ubavo i obavezno lupeno.Na kocki.Mozes na parea da varis ili vo tengere so vodicka.Epten malku da se obari.Ili pasiraj ili blendiraj.Tvoj izbor.Dolkolku sakas mozes od vodickata malku da stavis a i nemora.Jas davam pred Ad.Se budi sabajle 8,9 i davam Aptamil.Zaspiva pak i se budi posle saat dva.I togas i davam kasa.Od prilika da ima od mlekoto pominato saat ipol,da e ogladneta
Кога првпат почнавте со пилешко месо како го спремавте и кој дел од месото е најдобар. Лично мене стекот ми е многу сув и не го сакам ама ние и бебе не е исто
Копанче со коска го варев. Да пушти лековитите својства на фамозната пилешка супа. Домашно е претпоставувам. 2 саати минимум го варев.
Уште 10 дена 6 месеци ќе бидеме и др ни рече дека може со пилешко да почнеме ама ќе го блендирам зашто само голтаме уште. Незнае да џвака. А за глутен рано ни е.
Тогаш најубаво е само морков и компир. Јас на 7 дадов месо, затоа повеќе намирници мешав. Да не е рано? Можете зеленчук да воведувате месецов, па нареден месец месо. Мала е, барем 7 нека направи.
@Ano @eli25 vi preporacuvam sisenca so cevka, odma ke pie. Kolekcija flashi i cashi imame doma, stojat novi. Slucajno kafe piev so cevka i se tegnese po cevkata, povleče i kupiv shishenca so silikonski cevki. 6 ipol mes imase koga pocna.
Јас почнав од 7+ да го користам според табелата на бебе готвач. Го земав од Бисер од дуќанот за здрава храна. Мислам и во Капитол па и во сите дуќани за здрава храна го има.