Брокулата на хип не ја сакаше бебка а дома кога правам многу ја сака. Јас пробав и стварно таа на хип има многу лош вкус бар за мене. Кога првпат проба брокула скоро 120мл изеде и немаше проблем.
Домашна, варено копанче од домашно пиле, со морков, пашканат, компир, магдонос и фиде. Ако е телешка ставам плус целер. Почнав околу 11 месеци.
Мајки ќе почнуваме сега со пробување вкусови.5+ сме и досега бевме на доење.Па ме интересира како да почнам,и колку време треба да тераме така додека дојдеме до цел оброк поточно ме интересира знам дека се почнува со 1-2 лајчина како постепено да и зголемувам?
Здраво мајки.Сакам да воведам ориз ама незнам кој. Бебе е 4+. Бев во ДМ и има ориз на ло бело и на дм, на хип не го сакам, знам порано имаше на спнчева долина, сега незнам дали има. Во биокулт нема никаков ориз. Какви се вашите искуства
Majki Za 4 dena ke bideme 6 meseci. Sakam da vovedam brkula,palenta ,oriz I gris. Pa se mislam dali sa probame ili da pocekame Do sega imame probano jabolko, morkov tikva,krush, sliva, banana I kombinacija jabolko I morkov.
Бебе 7+. Имам домашен компот од вишни без шеќер. Смеам да дадам и колку вишни отприлика да измешам со нешто?
Јас давам и стар и млад зависно каков имам дома. И го дадов на полни 6. Можеш да го комбинираш со се од страна нс зеленчук. Јас давам замрзнати ама компот штом имаш уште подобро. За прв пат ги дадов со банана околу 10 вишни затоа што беа многу мали. Можеш и со гриз доколку имсте воведено.
Фала ти. Воведов гриз пред некој ден. Ми даде супер идеја за доручек. Гриз, банана и вишни ( можеби и малку авокадо) Инаку секој ден правам каши и фрлам....ќе видиме ова како ќе помине... Ретко кога ми јаде. Сака само од бисквитите на ло бело ао нешто комбинирано и кисело млеко. А ако отворам готова кашичка на хип ја снемува за помалку од 5 минути....
Штом имаш и кисело млеко со вишна и банана. Супер комбинација како овошен јогурт е. Кога правам тоа по две порции една за мене една за малата.
Мајки, тиква со морков дали може да дадам? Да не не ми го прифати тој вкус зашто досега само чиста тиква сум давала,па затоа.
@Black girl мислам да тиква и морков не се дава заедно @kiki_riki по колку лаж кисело млеко даваш на малата?
Моментално давам стар, многу малку колку вкус да има кашата. Јас давам веќе недела дена,а сме еден ден помали од вас.
Мајки да ве прашам на што да обрнам внимание кога купувам авокадо, никогаш до сега немам купувано и не знам дали треба да биде помеко,потврдо? Имам воведено јаболка, морков, круша,тиква, тиквица, банана, палента, компир и ориз. Што уште можам да дадам? Или доволно е ова сега за сега? На 15ти полниме 6 месеци.