4 месеци и 1 недела мила. Од толно 4 месеци почнавме. Докторката ми кажа не е проблем дали прво ке се почне со сокче или кашичка... Добро напредува. 6400 гр е веќе ама 2 докторки ми кажаа дека е добро да почнеме со пробување на вкусови тета Емка
Ништо нема штета ако се почне од 4 месеци, ама и давам по малку може од 5 и пол 6 месеци да почнам здравје да воведувам оброк еден ,наместо млекце мила. Па за тоа со матичнава на малава зборев и со др. Розита Ремедика тие ми рекоа дека е добро да се почне со пробување вкусови. Но важно ми е дека добро овие денови прифати и со сласт си јаде по малку гушки до малото кукле
Мајки, мм земал од тинекс батат ама лилав е и внатре бел. Дали може таков да му давам наместо тој другиот?
Мене педијатар ми рече од 6+, дека моево е малку пред време. Ама мака мачи со запек. Ништо не помага, на ад е ги сменивме сите можни.
Тие се. Органски. Мислам ептен темна боја беа. Изгор скапи не ги зедов иако фрлам купишта за нејзината храна. Ама и во овие од бако не пишува конзерванс. И наводно не се сушени со сулфур. Кој знае.. Да се редактирам, не е поврзано со кајсииве, ама да не пишувам 2 мислења едно по друго , сзо препорачува екслузивно доење или ако не се дои тогаш ад до 6 м. На 4 месеци дохрана е рано. Но, тоа според моите педијатри кои ги консултирам и според сзо, има доктори кои тераат поинаку. Јас не прифаќам мислење на педијатар и општо доктор кое отскокнува од сите други ( во глобала).
Јас кога читав на интернет, ако имаат сулфур како конзерванс остануваат портокалови, ако не потемнуваат. Едит: @BirMelek овие на бако што ги кажуваш се уствари тие што ги кажува кукле или?
Не се тие. Портокалови се моите, но во составот не пишува сулфур. Додека на едни мм што ги зема од веро за него пишува конзерванс. Исто се портокалови и двете
Темни се и не се сушени, како скапани личат. Веројатно се и повкусни, оти мене лично сите сушени овошја ми имаат сличен вкус, вкус на ништо Ќе ме убедите да купам