Мајки синко е 8+ , значи ад не прифаќа никако-прашањето ми е -измеѓу доручек и ручек бидејќи почнувам со работа, му фали оброк бидејќи кога сум дома си цица убаво , што да му даваат како замена? кисело млеко, јогурт, ноќна каша дека е со млеко може ли барем малку колку да го засити па ручекот порано нека му го даде....
Lele na rabota uf koga pomina.. jas deka dve ke teram do Oktomvri.. morav da iskomentiram, sovet nemam, neznam..
Не знам како ви е распоредот но доколку имаш можност дај му нека цица пред да излезиш за на работа, па после ќе си има доручек па ручек, без пауза измеѓу доручекот и ручекот.
@eli25 da probas megu dorucek i rucek da napravis malku griz primer so 2-3 merici ad i malku ovosje za vkus? Takva uzina sigurno ke go drzi sit ama ne znam dali smee vaka poradi toa sto ad nema da e so soodvetno kolicestvo voda (jas ke go preispituvam ova kako opcija za moevo bidejki eve davam nekolku dena i jas ad za da naviknuva i ne prifaka bas bas....) P.s nekoj popameten i poiskusen neka kaze za idejava mislenje dali smee vaka ? Bidejki ke dojde na nekolku merici malku voda :/ Tuku Eli ti mu go davas adaptiranoto ili nekoj drug? Mnogu majki spodeluvaat iskustvoto deka se dodeka oni nudele ad od sise bebinjata baraat cice, no prifakaat ad koga nudi nekoj drug, a mama e otsutna.
Јас еднаш само. Сите пробуваат, бидејќи деновиве го оставав сам да се навикнува.... Туку, не те разбрав-како мислиш ад нема да е соодветно количество вода? Јас мислев да направам ад па да се вари гризот во него или не смее така? Утре ќе пробаме ад со лажичка, со малку ц.цимет или готово хипп јаболче па ако помага ќе пријавам
@eli25 можеш бисквити со адаптирано. Јас и давам некогаш така. Ставам 150 вода со пет лажички ад и ги попарувам бисквитите.
@eli25 ете веќе пишале. Не смее така. Јас мислев ако може да направам гриз, па на страана ад млеко да спремам ама пример во 60мл 3 мерици место 2, со тоа ад да изблендирам банана и се да спојам со гризот и да добијам каша штто заситувва повеќе... ^ Идејата со бисквити не е лоша воопшто
@eli25 по колку грама ти јаде? Зголеми ја количината на појадокот и нема да имаш потреба да даваш ништо измеѓу. Појадок, дремка, па ручек. Можеби ќе му биде тешко на почеток да заспие без цице, ама тоа не е од што е гладно, туку бидејќи ќе му смениш навика. Што знам, мислам дека е мало е за ужинка, син ми пред годинката немаше ужини.
@eli25 ели ке ти го кажам една идеја па искуство. Ако имаш млеко измолсисе и нека му дадат на бебчето шо му ја мислиш толку а и голем е може да заспие и без млеко за ужинки е мало.. а моето искуство е вакво: и ќерка ми едвај ја префрлав на АД ама не зато шо бев за на работа туку зато шо ми секна ..а дома сум кога видов дека и е малу моето млеко почнав со Ад и тоа и го подметнав ноќе некое време кога стана гладна како куче и оп си лапна шише ехе можело и така си викам ама да напоменам дека тогаш имаше 4ипол месеци не 8 или можеш и калоричен доручек за да држи - мелени бисквити со овошје пр банана слива праска јаболко Се надевам помогнав
јаде по околу 220 гр некогаш и повеќе Не е навикнат да заспива со града туку едноставно тој период си цица и тоа убаво па затоа си мислам гладен е Инаку обично станува 5- 6, цица па пак заспива доручек околу 8- 9, па цица 11- 12 и ручек 14-15 ч. ова ни е редот. колку бисквити ставаш? и од кои? јас имам на хипп
@eli25 моево јадеше кисело млеко во тој период. Некогаш со лепче, некогаш без. Ад млеко еднаш пиеше, еднаш не, после сосема го отфрли. Небитно кој му даваше. Не се грижи, ќе се снајдат, кој и да го чува. Нема ни да те бара ако не те гледа, верувај. Тебе ќе ти е потешко да се навикнеш отколку на бебето.
Рано ви почнува денот, што е правилно и супер, моево си поспива до кај 9 и затоа е малку полесно. Сепак верувам дека штом доручкува 200г-250г во 9 часот, во 11ч не е гладно, цицањето му е рутина, ќе се навикне да заспива и така, измеѓу можат да му понудат вода или евентуално малку лепче. Е сега после будењето ќе мора за брзо да биде ручекот, пример ако спие до 12ч (не разбрав од 11ч до 12ч спие?), ручекот да е накај 13 часот.
Пред некој ден јадев леб со кисело млеко (попара) и му дадов на бебево и му се допадна. Може ли да му давам повеќе или мало е уште 8 м е. И дали е подобро јас да му месам лебче? И ако имате некој рецепт можи да ми пишите. На пример би го замесила вака: брашно, кисело млеко, жолчка и млака вода. А квасец или пециво да ставам или не?