@orhideea мене ми рече од 8м може лепче и двопек ама поискусните нека споделат какво Инаку мајки , со лажичка и една хипп бисквита во ад-то испиени 200 мл
Davaj mu lepce slobodno. Ako imas vreme najubavo e da mu mesis domasno lepce, jas go mesam so kvasec, kako za nas sto pravam, brasno, sol, kvasec i zejtin. Mozes i spored tvojot recept, veruvam i taka ke e vkusno.
Сол немам дадено уште. Може да ставам малку мас.масло. Само незнаев дали можи квасец. И колку често можи да му давам?
Koga kakvo brasno imam, pocesto belo pravam ili mesano pola, pola. Jas pocnav toj period da mu davam, ne kako obrok tuku taka izmegu da se uci da gricka i dzvaka. Prvo sredinkata, potoa i korkata. Sekako ne moze kojznae kolku da izede na pocetok, ete da receme kolku edno parce od secenite na zito luks.
@eli25 можеш да му правиш домашни овошни јогуртчиња, ако бара ужинка. Кисело млеко со банана ќерка ми обожаваше, или со некое замрзнато овошје.
Кога воведувавте втор оброк како почнавте? По некое лажиче како што почнувавме со прв или колку си сака бебе? И после колку часа откако е поручана се дава ручек? И со што можам да искомбинирам суви кајсии?
Втор оброк почнав да давам точно од 7 м, првиот ни беше од 5+. Давав колку сака, јадеше исто колку и за појадок. Давам околу 9-10 појадок, околу 12-12:30 АД и ручек околу 15-15:30 Суви кајсии можеш со палента или гриз, банана, јаболко...
@orhideea денес бевме на педијатар и баш прашав кога да преминеме на 1 млеко и ми рекоа до 10 месеци само пре. Знам скоро дискутирате за ова. Ја згрешив темата па нека ме преместат.
И плус една членка ми пиша ЛП дека и на незе и рекле само Пре. А јас веќе дадов 2. Да не знај човек што да прави. Ако и кажам на матичната дека му давам на бебево 2 ќе ме кара. Треба да лажам.
Мајки барав на search во врска со ова што ќе прашам неможев да најдам.. ме интересира која житарка можам да ја дадам за вечера. За овесот знам дека е најхранлив и дека го одржува чуството на ситост но нешто друго? Киноата ја имаме за ручек дали е лесна за стомачето и за вечера? Да редактирам бебе 9+
Зошто пре? Не ми е јасно??? Моето од раѓање е на аптамил 1 (на него пишува од 0_6). Пре нели е за предвремено родени. Јас уште малку ќепреминам на 2.
Во Германија сум и тука е така, ете и на @orhideea и рекле така и на други. Зашто незнам ама еве пиеме пре и не е дека не ни стасува си јаде нормално колку мајчино (се одмолзувам па знам) толку и аптамил. Предност за мене е што немора да чекаме 3 саати туку ако е гладен му давам и по 2 саати.
Od ponedelnik planiram da vovedam rucek bidejki polnime 7 meseci. Pa misla deka I treba da vovedeme I rucek?
јас воведов ручек малку пред 7 месеци . Јас му давам домашно пилешко ,од проверени луѓе си купивме едно петле и една кокошка ни ги заклаа свекор ми го среди го поделив и го замрзнав ,за секое готвење си вадам парче и си го спремам .