Јас вчера дадов ручек прв пат. И јас сакав да прашам дали кокошка или петел давате, татко ми вика од петел било подобро. Во една вода ли се варе? Или се менува? Бисквити какви купувате?
Првата вода ја фрлив само И јас од луѓето од каде купував ми рекоа петел, а и побрзо се вари. Бисквити хипп. По една давам, еднаш ми се случи две само.
Месо обично за ручек оди. Бисквити имаш на Ло бело, Хипп и на Лино. Некаде после 6 месец во каши може да ставиш.
Касно видов дека се со глутен, веќе ги купив ама среќа имам воведено веќе. На лобело мислам дека се без. Блитва по колку ставате во оброк? И со што ја комбинирате,освен ориз?
Ве прочитав пишувавте за бисквити.Како ги воведувате како нова намирница по три дена или може и еднаш да се даде?
Blitva deneska jadev me ,mada po tabelite e od 7 meseci. Ja jadev me so palenta ja staviv 2 pomali lista. Gluten so shto vovedovte?
Zdravo na site Nie sme 4 i pol meseci vekje i vo konsultacii so mat pedijatar ni rece moze da pocneme da voveduvame dr hrana, dosega samo go doev. E sega ni rece da sme pocnele so edno ovosje i eden zelencuk dnevno, normalno po dve tri lazicki. Od ovosje ni rece jabolko a zelencuk...kompir, morkov, tikvicka, brokula...samo za jabolkoto ni rece i svezo mozelo samo da se izblendira...Sakav da prasam iskustva vasi, kako im davavte na bebusite i nekako mi e rano za da mu smenam dva obroci naednas?
Еден овошен вкус 3 дена, еден зеленчуков 3 дена наизменично ( значи 3 дена јаболко, па 3 дена морков, па 3 дена круша, па 3 дена компир итн. )
Многу брзо е два вкуса дневно, башка што компир и брокула се 6+. Само пробување засега, а не цел оброк. Јаболко, слива, морков, тиквичка, банана, евентуално круша, доста е за почеток. Подоцна и другото ќе воведеш.
Mozes veke, jas mislam pred da napolni godinka vovedov. Prvo lesnik, pa badem, pa orevi na kraj, tie se malku poluti.