Симни си ја апликацијата Бебе Готвач од PlayStore,за сe ти пишува таму a имаш и рецепти,да не се мачиш да прашуваш овде за секоја намирница.
@stevemila можеш и телешко и пилешко ако имаш домашно пилешко. А бебе готвач табрлата (не рецептите) е глупост според мене. Ако се водев според таа табела уште ќе бевме до јаболко и слива :/ Јајце почнав на 7 и една недела да во едувам, црл месец воведував, сега веќе стигнав до цела жолчка на 8+.
Imam domasno petle.Samo zenata treba da mi go sredi.Aj ke baram recepti za pilesko.Bebe gotvac ja imam na tablet ama ne se vodam ic po nea
И јајцата да се домашни, почни со осмина слободно. Една недела два пати по осмина, наредна 1/4 итн до цела жолчка
Imam i jajca @Lolipop23 momentalno nema od kade telesko sigirno meso.Cekam uste.A pilesko imam domasno,i jajca
Super ko imas domasno pile davaj od toa, ic ne se misli. Od koskite napravi si bujon, a ostanatoto podeli na parcinja i zamrzni.
Мајки од кој месец се воведува јаболко, морков, круша и банана? Мене ми е сеуште рано за воведување мали сме ама ме буни шо најдов до сега неколку календари за прихранување на еден пишува од 4м на друг од 5 а на трет од 6ти месец а на еден дури пишува од 3 м сок од јаболко и морков дека можи и тро ме збунува и затоа реков ќе си прашам Феминки од колку почнале со пробување на вкусови...
Nie pocnavmr skoro od 5meseci.So jabolko,krusa,morkov.Sekoj kalendar e razlicen,razlicni tabeli na voveduvanje namirnici
Мајки ние имаме5 месеци и планирам од утре на синко да му воведам цврста храна. Планирам да почнам со компир морков и јаболче. Прво едно по едно аа потоа и комбинации, па прашањето ми е дали само по еднаш дневно да давам или повеќе? Исто така дали компирот и морковот е во ред да ги давам сваррени само и разредено со водата во која се вареле. И како да го направам јаболчето?
Компир е 6+, јаболко или морков можеш. Јас сум давала свежо овошје, а зеленчукот варен. Ако сакаш обари го јаболчето и изрендај го на ситно/испасирај со водата во која се варело. Три дена така, после додај и морков.
Од утре сакам да воведам глутен. Планирав да дадам гриз, ама имам недоумица во врска со количината. Дали можам да направам кашичка на пр.јаболко, гриз или гриз за проба да дадам многу малку?
Нема вкус гризот. Испасирај јаболка и додади веќе сварен гриз колку сакаш количински. Со јаболка немам дадено, со круша имам и е убаво, мојава го сакаше.
Јас првиот пат му направив 100 мл вода со една голема лажица гриз и банана. Гриз скоро секогаш му давам за појадок со јаболко или банана или круша.
Имаат. Т.е содржат авенин, протеин сличен на глутенот. Може да ги даваш накиснати со овошје или зеленчук.
Кајсии од каде купувате и кои? Еднаш му дадов готова и многу ја бендиса па да пробам пак во комбинација. И цвекло од кога може? Уште нешто На пример ако му дадам јадење во 9 ч. треба да е овошје или како? Или ако дадам зеленчук тогаш за време на ручек? Не ми е јасно
Кајсија имам дадено само готова на Хип . Цвекло до сега немам дадено,7+ сме. За доручек обично давам житарка со овошје. За ручек зеленчук со житарка, компир со друг зеленчук.