Сакам да прашам дали грешам ако за доручек овошјето секогаш го мешам со житарка(палента,ориз,просо) или треба некогаш да дадам само овошје ?
И јас давам житарици со овошје за појадок. Житарици од кутиите ама сакам цело зрно да и давам. Какви давате вие?
Мамички...моето бебе не сака домашни каши повеќе ги сака кашите н хип. Сега сме 5 месеци и пробуваме вкусови, но гледам дека нема готови каши од хип со само еден продукт. Повеќето се мешани. И нз дали да му двам така мешани каши. Или да купувам од се посебно да пробува 3 дена оа потоа мешани од хип да јаде. Инаку сака дури цела тегличка да изеде, но му давам околи 60 70 гр.
Da ama ne e tele samo na mleko da e.Veke e detence.Ke mu davas prvo cvrsta hrana,po psole nudi grada.Mnogu majki taka pravat,citam ovde.Neka si cica pak,ama mora da mu davas veke i druga hrana Jas i davam griz,palenta,i od 3te vida zitarici na Holle,tamu se mesani.I oriz na Hipp da go dotrosam pa ke pravam domasen.Imam i od 8te vida na Nestle.Se ova kombiniram obicno nasabajle
Pred eden mesen na 8 meseci bese 11 kg sega ne mi e mereno. Znaci jas mu davam se sto trwba cvrsta hrana probuva jadi ama ne cel obrok ne preskoknuvam doenje
Мора да јаде и да има 3 цврсти оброци, да се знае кога и што е појадок, ручек и вечера. Ти претпоставувам постојано му даваш по малку да јаде, нема стрикно 3 цврсти оброци. Мојава е 7+ и има доручек и ручек, ако доручекот го изеде до пола, не и давам пак после некое време од него, се до ручекот кога нешто ново и спремам. Колку јаде толку, после пак си цица ама битно е да не прескокнува цврст оброк Можеби и грешно е вака, иако мислам дека не е . Не знам каков ви е распоредот на цицање ама кај нас е вака. 9-10ч појадок, околу 12ч цица, 14-15ч ручек, потоа колку сака и кога сака цица. После појадокот обично цица бидејќи и е време за спиење. И она не јаде 120гр каша, колку што се смета за оброк, некогаш само пола изеде. Големко ти е детенцето, давај му 3 цврсти оброци, да не си имаш проблеми после.
So gluten e da.Pa pocnav pred nedela od prilika.So voda go varam, nekogas dodavam Ad otkako ke se svari
Мајки, точно 6 месеци сме. Пред 2 недели почнавме со вкусови, пробавме 5 вкусови, а педијатар ми препорача одма да внесам ориз или палента за да ми бидат основа за кашички. Кажете ми препорака каков ориз или палента да купам, има ли некои органски или конкретно наменети и за бебиња?
Dali za rucek pak davash nekoja zitarka? Kus-kus I bulgur so shto gi kombinirate so zelencuk ili ovoshnje?
Мајки ние сме 5 месеци и 2 недели, до сега имаме пробано јаболче, компир, морков и банана и се ова дома приготвено (не од готови кашички). Ме интересира дали може да воведеме и ориз или пак некоја житарка?