Цвеко купечко после 9 или нека отстои во вода со сода. Пaлентата не ја блендирајте, може само бананата па измешајте. А и таа може пасирана....
Во зовρиена вода ставам палента и мешам непρеκинато додеκа се згусне убаво и не блендиρам,додавав блендиρана банана,но сега веќе пасиρана јадеме.
А каква палента користите? Од кој производител? Сакам и јас да и воведам, еден период затупевме се едно та исто јадеше.
Trudete se kolku mozete da im gi spremite kasickite doma, a ne da Im davate kupecki. Se znae sto e zdrava hrana, se sto ne e procesirano I e pakuvano ne e zdravo ima mnogu dodatoci vo nego. Na mene stvarno ne mi e jasno koga vidam kasicka od banana do rok na traenje 4 god I stoi na stalaza na sobna temperatura kolku moze toa da e zdravo I da sodrzi hranlivi sostojki? Ako rabotite, spremite si kasicki preku vikendot I zamrznete gi za preku nedelata, mada za edna kasicka da napravis ti treba od 15-30 min.
Кога ја барав оваа палента во Зегинот кај мене во населба ме погледнаа чудно, појма немаа за фирмава Видов невидов си отидов до Биокулт да ја земам.
Им пишaв нa фб нa Хип дa ги прaшaм вo врскa сo oвие нaписите, еве штo ми oдгoвoријa: Здраво Sunshine, Ја разбираме Вашата вознемиреност, но воедно сакаме да Ве известиме дека информациите се неточни и дискриминирачки. Не е првпат да се појават такви информации и натписи на интернет или во дневните весници и затоа на нашата веб страна имаме неколку соопштенија кои подетално ја објаснуваат вистинската ситуација и фактот дека производите на HiPP се GMO free. Линк до нашиот медиа центар: - http://www.hipp.com.mk/media_centar.html Линк до соопштението од Greenpeace - http://www.hipp.com.mk/pdfs/Greenpeace responds to News regarding GE food guide.pdf Со почит, Тимот на HiPP Македонија
А бе мамички веке околу 2 недели како воведовме цвеста храна слива, јаволко, морков, денес мелен ориз од хип. Но малава некако не јаде со сласт. Повеке си игра со храната одколку што јаде. Дали е нормално :/. ?
so slast..... moze da pomine vreme I vreme......dodeka pocne da jade so slast nase kako majki ( roditeli) e da im ponudime hrana da pravime I pravime. Neznam koja vozrast ste no faktot sto sega pocnuvate bara mnogu strplivost istrajnost I zivci vo tekot na celoto detstvo . More kakvi krokodilski solzi sum leela deka nema da mi jade deteto koga na 6 meseci pocna so jabolce pa ne fakase lazicka pa so prst sum mu davala. Of ne e lesno da si majka samo napred neka vo mislite ti e deka nikoj ne ostanal gladen ili ne pocnl da jade. Se se sostoj vo toa dali ke ti bide deteto aperitko ili ke se brkate so lazica
Ме наежи со постов. Секако дека ке бидам упорна. А за тоа дека никој не останал гладен... Баш и од тоа се плашам. На другарка ми малата има 4 години и не јаде ништо освен супа, макарони и млеко со бисквити. 1 оброк на 24 часа и тоа со 2 саати хранење, молење...
Мајки малата има 8 месеци и сакам да воведам боранија, мислам дека може. Каква боранија да дадам, зелена или жолта?