Сепак решив да си чекам 6+. Таман ќе одиме до Грција и страв ќе ми е таму да "експериментирам". Цел живот ќе ручка
И јас почнав со пробување на вкусови од полни 6 месеци,напреден беше од млекото не му требаше плус каши. Сега е 10 и јаде се што е за негова возраст.
Alergija treba da se pojavi okolu ustata kaj bebinja ili kaj mekite delovi pod pazuvi,lakti?? Ednas mu dadov do sega fala bogu nema nisto ke sledam situacija.Fala
И јас околу 200 и секогаш ја јаде цела... 2 вечера се случи да повраќа после вечера, па маж ми забрани 200 гр ...
Zavisi, ima poblagi alergiski reakcii koi se manifestiraat so osip, (okolu ustata najprvo se javuva), no ima i poburni reakcii so povrakjanje, dijarea, otoci... Stom ne projavil nisto do sega togas ok e, mozes da davas.
Па му дадов вчера во 21ч.не повраќаше нема ништо на лицето и на газето весел си е си цицаше белким ќе покажеше до сега нели? Или нема правило.А замена за нешто вакво има ли на друга фирма?
И јас толку му спремам,некогаш се ке изеде некогаш 100гр. Пробај или порано да вечера и помалку. Му било вкусно и затоа се прејадел. Што и да му даваш мало е твоето за вечера. Само појадок. Ке го боли мешето нема да спие ако јаде во 21ч.
5/6 месеци се мислам, нешто помали од нашиве. Јас до ручек сум стигната и не планирам вечера уште две/три недели сигурно. Мн сте мали @pile30, преголемо оптеретување им е за мешето, причекајте малку. Од воведување на оброк/ појадок до ручек треба размах месец и пол ,два а исто толку и до вечера. Не се брзај ,цел живот ќе јадат.
Мамички ова е пробиотик се дава по некоја лажичка на сабајле и на вечер, затоа pile30 дала минатата вечер. Таа има пишано сега почнаа со пробување на вкусови , немаат воведено оброк, а вие прашувате за вечера
Можно ли е бебе од просо да има грчеви? Денес проба малку, а вечерва зајде од плачење и коо да го стега мешето.