Аха. Моето е на ад, ама кога станува некако рано ми е за појадок одма ама па ако му дадам Ад, нели му треба 2-3саати да се свари.. Ај може ќе пише и некоја мамичка што дава Ад. Фала ти
Пишувавме за ова во темата Колку оброци има вашето бебе. Моето е на АД и станува околу 6:30-7:00 и прв оброк му е доручек во 8:00.
Ne i davam mleko koga stanuva.Ja sreduvam si igrame malku pa dorucek.Vo 8negde otprilika.Eve denes 8ipol krkase.Posle 3 saati ke i didam mleko,pa nakaj 2 ipol rucek.Koga i davav mleko stom se razbudi ne mi gi jadese kasite
Мами 6 месеци и неколку дена има баткото. На точно 5ипол почнавме со вкусови. Некогаш каснуваше 2-3 лажички, некогаш повеќе. Но еве од пред 5 дена можам да кажам дека имаме цел оброк-доручек од 120-130 грама. Кога мислите да воведам и втор оброк (јас мислев за 10-14 дена, па дали е ова прерано)? Исто така дали да му наголемувам количина за доручекот? На пример да направам 200 грама па колку му се јаде нека јаде?
Кога беше помала давав одма ад затоа што плачеше, па после 2-3 часа појадок. Веќе месец-два имаме земено супер ред. Станува 7.30-8 најкасно. Па накај 8.30-9 и давам каша. Инаку е 10 месеци.
Од 7+ поради малку опаднатиот хмг го воведов. Со жолчка, палента и к.млеко и 1мала лажичка семе од коприва. Во ручекот зависи кој намирници сум ги ставила, ставам и семе од коприва. Леб, к.млеко и семе од коприва. Кајмак, семе од коприва и овесни снегулки. И не ми текнува на друга комбинација Ама во глобала со овошје нормално не комбинирам.
Ние сме 6 месеци и сакам да воведам гриз и палента. Каков гриз да купам? Дали може од тој во плава кесичка со бебе на сликата или пак некој посебен има? И со што ги комбинирате гризот и палентата за 6 месеци?
Јас од плавиот давав. прво дадов чист со ад млеко малку откако го сварив. палента со путер комбинирав тогаш дека 6+ беше. го варев дур омекне.
Moze li da go svaram od vecerva?Za Dorucek ke mi bide,so jabolko ke i dadam.Stanuva rano i najdocna do 8 doruckuva
Стави го со време да се вари бидејќи му треба доста време. Со се кора ќе го ставиш и готов е кога ќе можеш со вилушка да го боцнеш( исто како компир варен) го лупиш и ако ти остане вишок можеш да го дадеш следниот ден.
Извини се умешав. Јас не би од вечер. Шубе би ми било. Сега на 19 месеци правам ручек од вечер за утре печен варен ама како бебе не се осудив. Ај уште некој нека каже. .