Мамички мене нешто не ми е јасно. Бебе за 10 дена полни 7 месеци. Е сега си јаи мам спуштено бебе готвач и сакав да ве прашам намирниците кои се за 7+ се воведуваат на 7полни или може од сега да мешам со нешто веќе воведено? И тој пченкарен гриз каков е? Појма немам а можи и многу глупи прашања се овие
Да, на 7полни а пченкарен гриз ти е уствари палента а по табелата на бебе готвач не одам баш баш, кога треба да воведам ги прашувам тука членките, супер совети даваат
Палента може од 6 месеци,не си избрзала.Ако е исто палента и пченкарен гриз не знам зошто се дава посебно и во 6ти и 7ми месец
Мајки, до сега читав низ форумов, ве молам некој ако знае да ми потврди дали добро сум разбрала... Купив телешки врат со коска. Цело тоа парче откако ќе го сварам, може ли само месото со малку од водичката да го одвојам и да го замрзнам, а остатокот од водата да го ставам во кесички за мраз. На тој начин би имала и парчиња мевце спремно и само бујон за додавање во некои каши? Има ли врска што заради коската ќе морам и месото да го варам подолго?
Za da dobies pobogat bujon moras barem 4 casa da ja varis koskata, a za mesoto e dovolno 1,5 cas. Jas vaka bi napravila, po 1,5-2 casa ke ja izvadam koskata, ke go iscistam mesoto od nea i ke ja vratam nazad vo vodata da se vari uste 2 casa.
Малку ќе те надополнам Ваѓаш месото и во истата вода додаваш морков, кромид, пашканат и кој сакаш друг зеленчук. Накрај процедуваш и најпрактично ти е да ја спаковаш со она за правење коцки кесичките @Ambra20
Tocno, zaboraviv da spomnam, stavam i jas zelencuk, kromid i luk (so se luspa, zasto istata e mnogu zdrava i bogata so antioksidansi), potoa morkov, celer, pashkanat...
Имаш пченкарен корнфлекс на виталиа 7+ некаде прочитав по темиве ама имаат емулгатори тие, јас дадов еднаш на керками потопи ѓи во вода млеко шо сакаш и додај им банана, вкусно е ама поради емулгаторите ги одбегавам, нема потреба...има друг избор на храна
Јас искрено после 12+ месеци прв пат со корнфлекс му напраив оброк. Корнфлексот на Нестеле .Зашто веќе здосадено му беше од едно те исто да вртиме и почнав со промени од кога напраи 1г. Еве го 13+ дали 5 пати сум му направила оброк со корнфлекс. Сепак твоја одлука, мада сметам дека доволно намирници се кој може до 1г да се комбинираат и воведуваат. Корнфлексот може да е и последен не дека е неопходен.
@mal.ecka како сте денес со јадењето?? Кај нас трет ден статус кво, исто како вчера, со тоа што по првото лажиче стисна муце па едвај пикнав уште некое. Утре нов вкус, морков изгледа ќе е на мени, да видиме дали тој вкус кисел ќе е Туку вода не сака и готово, секако пробав и со чашка со клунче, лажичка, од пластична чашка ма јок бре, ќе ја пивне па ,,тушира,, потоа со неа или плука, плука што побрзо Млеко сака бејби и точка Ама ќе не биде, кој не се научил да јаде
Не е толку страшно, јас сум задоволна, не ни очекував дека во старт ќе отвара уста и ќе бара уште, само непроценливо е колку му е ,,кисела,, јаболката ^^чек ќе ти приложам
@emkaemka и ние бевме такви доста долг период, едноставно не им се дава цице. Лајчето одвај го пикав вусте. Малку по малку почна да поддотвара усте од кога воведов месо. До скоро го цицаше лајчето Вода? шо е то? Ни да чует, не ја сакаме не и не. Ќе се поднапиет и ко фонтанче назад ја пљукаме. Јогурт не ми прајт проблем, од чаша ко голема си пиет хихи. Се надевам летово на топлото ќе.ми посакат.водичка Да рњдактирам- од 5 месеци почнавме со кашички.
@pandelka јас планирам утре чај да понудам, да видам дали ќе го бендиса, иако не верувам, ама ќе пробам Бебе мое не го цица ,,лајчето,, туку бега од него