Пробај, пробав и јас сега пред некој ден и немав успех. Се напиј два три пати и пак како фонтанче. Не отворавме усте ичч, одвај лајче, одвај. Јаболчето.исто се киселеше, хихи. Ама се е трпение, се ќе се научат.
А дали ќе ти падне на памет да дадеш месо од зајак знаејќи дека он плаче кога ко колат? Значи плаче со солзи, како човек... (да не ме чујат од анима мунди ке ме пријават)
Denes mnogu podobro...duri 3-4lazicki...posle veke se kiselese. Utre pak jabolce pa posle sakam morkov da dadam.
Extra virgin, mada i samo virgin ne e loso. Moze od 6+ da se dava, stavaj go ladno vo veke prigotvena kasa.
Од зачини што можам да давам? Давам само ц.цимет ама гледам по групите на ФБ даваат и босилек, нане, семе од коприва од 9 месеци? И ние сме 9+ И аронија од каде да купам? Никогаш не сум пробала ама сакам да имам за бебуш.
Ние 15дена пробуваме вкусови отвара усте ама на секоја 3та лажичка дека по малце му давам и си го исфрла со јазичето и се така...ама еве тиквичка му испасирав не беше густа а не ни течна ко кашите средно нормално за да не го засркне и бебе лапа отвара уста голта и јас подзинатка си останав ај викам мајка ќе се научиш да ручкаш...а јас дома маж ми го пукнав види го викам бутка со јазичето кој знае дали ќе се научи ми се изнасмеа Нас морковче му беше прва каша фаци мори мајко но лапна по 4-5 лажички секој ден(3дена по ред) малце јак интензивен мирис е...готова кашичка на Хипп беше ама сега следно морков ќе пробам да го покиснам во сода одвечер и да му сварам да видам дали ќе го бендиса тој...
Denes uste podobro pominavme, ne broev ama si jadese masala. Utre morkov, planiram da go varam i blendiram.A zosto vo soda?? @pile30
Морковот е еден од најзагадените продукти. Ако имаш ептен органско вари, па блендирај, ако не готова каша.
Kupiv od pazarce...ke moze? A Imam i teglence cist morkov vo frizider nekoj ni donese. Me zamisli sega.
Купувам од рибарница,таму ми ја печат. Првпат му давав мали парченца додека ја чистев потоа како каша со компир,морков и лук.Мали беа рибите и по половина му давав.
Што знам што да ти кажам. Велат биле најзагадени. Дури и една докторка од кај Жан митрев во нњврзан муабет исто ми кажа - маж и агроном бил и не давал дома морков да се користи
А има ли некакво објаснување за оваа? По некоја логика тогаш сите коренести би требало да се загадени - компир, цвекло, пашканат и ред други...
Претпоставив. За жал тоа е реалноста. Незнам која би била алтернативата. Ај морков има во тегла, ама за другиве нема алтернатива. Без компир ќе преживеат, ама што со цвекло и останатите?! Дури и сопствена бавча да засади човек, почвата е таа.
Баш. Ај на почеток јас зедов на хип. Наводно органски, ама не е тоа решение. Цел живот тоа ли ќе јаде.
Во Биокулт многу често носат органски морков, исто и компир, оставете им бројче кога ке донесат ке ви се јават и земете си на залиха. Јас од пазар му немам дадено, само од бавчата на дедо ми што е во село со двајца жители, без коли, загадувања , планинско село, и од биокулт, сега колку се органски во биокулт не знам ама па од пазар не ми се дава, а додека беше мал му купував готови каши со морков.