Моето мислам дека ќе јаде колку и да му давам а 7+е. Имам воведено само појадок јаде 200-220гр и да има уште би јадел ама не сакам да претерам.
@eli25 и ние сме 9+, ама синко не е ни 7кг, па оброците се околу 100-120гр. Ретко, ако ептен нешто бендиса повеќе од ова да изеде. А сега со забите и таа количина е со молење
Дечко мој се научи да јаде Горе-долу сватив како сака да јаде, значи поладна храна, не многу течна, не блендирано туку пасирано, па не смета ниту да има по некое мало парченце и од пластична лажица. Лажичките од Авент најдобро ги прифати, плус и мене ме бендисуваат што се тесни и сооветни за мало усте, па и полесно се дава од нив. А и вода почна да пие или од чашката со клунче, а почесто од обична пластична чаша Со каки немаме мака, како почна да јаде плус 1-2пелени полни @Minnie-e од полни 6м почнав, еден вкус овошје, друг зеленчук и се така наизменично. Со купечки почнав, 1от ден вадев 4-5лажици и давав, а за 2-3от ден остатокот го делев на пола и го давав. Совет ми е 2недели да воведувам вкусови до кај 10ч па потоа тоа време да давам каша од веќе воведеното, колку сака да јаде толку, а околу 12-13ч нов вкус. Инаку се воведува насабајле ете до кај 13ч најкасно што може, за да ако има реакција да има кога да следиш и интервенираш.
Mojava ne e bas voodusevena, edvaj po nekolku lazicki. I jas davam poladno, blendirano. Utre praska,ama so ogled na toa deka sega se pozelenki sigurno ke se kiseli
Менувај текстури, јас заклучив дека кашите на Хип се многу течни и мазни за него. Денес изеде околу 150г оброк, банана со 3лаж јаболко од Хип ^^мм вчера зел праски благи се
Црвенa леќa 9+ дaдoв јa вaрaм пoлa сaaт дoвoлнo е @Ano и ќеркaми нa пoлни 9 имaше 7ипoл кг aмa крвнaтa сликa беше супер
Касна дунде денес скоро 3 лажички малку се киселеше, еден нагон за повраќање имаше ама ги смува Утре втора рунда
Ајдеее со лесничко да ручкате сееее И ние од вчера повеќе јадеме пу пу да не го подречам 125гр.за доручек(9ч.) и 70гр. накај 17ч.
Nie denes praska na meni...izede nekolku lazicki, ili podobro kazano edvaj i gi podmetnav lizni plukni. Pred da pocneme so kasi siroko otvarase usta za kapki, sega so sila malku podzinuva mozam vo tegle ostatokot da go cuvam za utre vo frizider.???
Domasno prigotvenite kasicki ne e ubavo da se cuvaat za utre, ke potemni i mislam deka ke izgubi od vkusot. Utre poveke
Ви јадат ли малите на жешково? Се мислам од што и е топло не сака да јаде, само цица и вода голта, мало шише вода одеднаш го испие. Претходните 2 дена уста не отвори за појадок, денес едвај малку, ручекот пола го изеде. А што убаво почна да си јади повеќе.
Пишува без адитиви, значи не содржи натриум глутаминат и други засилувачи на вкусот, треба да е добра. Ако не те мрзи сликај состав, сакам да видам, не сум користела досега.
Исто сме и ние веќе цела недела. Како правам така фрлам освен цице ништо не сака. Денес што почна по малку да јаде. Кај нас испадна и запче горе може и од тоа не сакаше да јаде, може и од жешкото е.
И ние деновиве војни водиме за јадење. Не сака и готово. Плаче вришти. Само на к. Млеко и палента сме. Се надевам брзо ќе се врати на старо.