mojava po nisto ne e.Denes edno lazice tikve i pistese se tegnese, ja izvadov od relaksator i tolku bese.
Само трпение, ќе почнит. Ние после воведување месо почна да јајт, пред то 40/50 гр едваааај. Само трпение.
A malini od koga sme da se dava kaj majka mi ima bas organski ne prskani nie 9 +sme se sto ke napravam jadi od zelencuk brokula,spanajk,tikvica,batat,morkov ,kompir obicen ama mnogu ne go saka ,meso telesko ,od ovosje banana,krusa,kajsija,cresi , davam i sok i voda i biskviti.Zivotinsko davam ednas do dva pati vo nedelata malku a smoki od lino zedov i od niv davam po malku na nekolku dena .A i jas se nerviram koga vikat davaj mu se i mu stavat vo usta ama toa e ne mozes na kraj da izlezes
Мајки за прв пат денес и дадов на мојата пиперка. Цела, малечка, ја сварив ама не успеав да ја излупам целосно. И денес попладне приметив на дундето дека има црвенило. А денес и дадов и четврт жолчка, втор пат, дотаму сме стигнати. Од што може да е црвенилото? Каква реакција дава пиперката, а каква жолчката?Не сум сигурна дали и сабајле и беше како малку вцрвенето дека денес со мм се менувавме во менување пелени и малку ми е измешано Вчера јадеше грашок и пченка замрзнати, втор пат(првиот пат по десетина зрна сега малку повеќе) Малку сум збунка, дека досега не се случило, не сме имале проблем со некоја храна. 8+ има. (Ако не е за тука постот извинете )
Нaјчестo јa избегaвaaт мaлинaтa и јa дaвaaт пoсле гoдинкa, јaс прв пaт дaдoв нa 11м aмa секoјa мaјкa нaјдoбрo си знaе
Срцка, нареден пат во деновите кога даваш жолчка не воведувај нова намирница, се додека не воведеш цела жолчка. Од црвена пиперка и мојата се вцрви на дунде, а од зелена не. Ставај по малку, ама печена, повкусна е
Ако сте немале проблем со егземи, алергии и сл, не ги испуштајте ваквите шанси да воведете свежо, сезонско и непрскано, па макар и по табела да се 2-3 месеци покасно. Има ли поубаво и повкусно од домашни малини, како за прв пат ќе ставиш само едно зрно, а наредниот ден може и повеќе. Исто и за оние кои се на почеток да дохрана, сега има цреши, вишни, наскоро ќе созреат и кајсии и праски, дајте си свежо и нетретирано и нема да згрешите.
Пројде возот. Веќе заспа Него како правите вие. Мојава спие 2ч откако ќе стане. Што попрво да направам. А после спиење мислам касно е да и давам да јаде. А и со какањево ми се ремети се. Така беше и ад кога пиеше. Ако се покака дур пие не продолжува после