Ретко кој а сака од одма палентата , или па да не му се згаде , таква е .. Барај/те најситна да е , и поеќе вкусови овошје/зеленчук и на старт , нема зијан од некој пат се заедно у блендер и палентата , ама некој пат колку да а разјадат после не ,и у буквала избегавајте мн блендирање , нека се учат на секаква структура ..
Па мислам дека и структурата највеќе не му се бендиса го грепка сигурно а вкусно беше дека со бананче.Го пасирав со вилувче бананата и сварена палента додадов.Но ќе давам по мачце белким ќе ја прифати па здравје со к.млекце понатаму ќе ручка
Два пати риба,два пати телешко,еднаш петле или мисиркино и два пати жолчка. Посен ден сега не оставам дали од жешкото количински помалку јаде и не ги дојадува кашите па нека има месо.
Девојчиња вчера прв пат на Неда и дадов праска. Дали едно лажиче лапна ама денес, утрово цело дунде и газе и е црвено и како со пликчиња. Може да е од праската? Вчера околу 12 и дадов и после тоа немаше ништо дури сабајлево.
Мене ми рече слободно и праска и кајсија, и тоа свежи. Јас ја обарив ама денес нема да дадам. Ќе дадам банана денеска. Ќе оставам праска за нареден месец. Банана даде ли Кукла? Како јаде твојата? Моево вчера се мрштеше како којзнае што да и давам. И плукаше.
После година, првин во мафини со путер од кикирики, сега веќе мачкано на лепче си јаде. Пастрмка, за почеток варена, печената е посува. Четврт рипче ти е доволно ко за почеток. До година давав 4 пати телешко, еднаш мисиркино, еднаш риба и еднаш жолчка. После година два пати риба, два пати телешко, еднаш или ниеднаш (како имам) пилешко, другото посно. Јајце секој втор ден, за појадок меѓу другото, небитно дали има месо за ручек или не. Да, од праската може да е, дава таква реакција. Почекај месец, пробај пак, и ќе видиш.
И мене ми рече може, ама да ја оставам во последните за воведување. Банана дадов вчера и денес. Вчера за проба, денес ја оставив да јаде колку сака. 70гр изеде. И дадов на хип. Пробав и пасирана ми се давеше и баталив. Утрр ќе пробам од сабајле да јаде оброк т.е. давам внесени намирници, а попладне ќе воведувам нови. До сега пробано: - јаболче - тиквица - морков - слива - компир - банана Следно мислам тиква да и дадам (ако не се предомислам).
Јас користев порано за супи и манџи, сега ја земам вегетата од истата фирма. Ок се, само вкусот не им е како со вегета, да си знаеш. А убави се, барем мене ми се вкусни јадењата со ваков зачин. Инаку јас почнав да ги купувам откако се отвори ДМ, после година значи. И сега со малото, после година почнав да користам мешан зачин за него. Претходно не.
Јас земав зачинк к+ и мн се повкусни јадењата со него, а се мислам дали коцкиве дали веѓетата да ја користам. Ќе пробам и со овие па ќе видам. Има голема разлика бидејќи некако ручекот воопшто не ми го јадеше со хималајската, морав да барам начин
Во секој случај не се лоши и немаат мононатриум глутаминат, па слободно може да ги ставаш. И јас ја имам користено К+ мешавината. Овие од ДМ повеќе мирисаат на зачините, целерот, пашканатот си даваат шмек. Има и чили, ама не е лута, само пецка, не се ни осеќа.
Denes bevme na vakcina i neznam dal da dadam nov vkus ili da cekam nekoj den. Citav ovie dena ne se voveduvale novi namirnici. Vcera i dadov jabolce, veke probano. Prvite 3 dena ne go sakase a bcera so slast jadese.Poveke od pola teglence. Uste krusa i brokula da proba, a od utre pocnuvam so obrok.