Јас добив совет од педијљтарот кога ќе примаме вакцина да не воведува нови вкусови за да следам ситуација и реакција од вакцината да дадам нешто што до сега сум го дава неколку пати.Со лесничко да ја поминете вакцината
Кога вклучивте и вечера? Ние сме за една недела 8 месеци, а денес добив совет од педијатар да вклучам и трет оброк. Слабички сме, па ме интересира дали заради тоа ми рекоа и трет оброк или нормално е од 8 месеци да се вклучи?
Ме мачи едно прашање... за синчето користев кокосово во овошните каши, а за малава ми е шубе бидејќи прочитав дека не било убаво да се јаде. Што мислите за ова? Давате вие кокосово?
Јас не сум давала. Знамд ека многу го користат ама ми е како помодарство. Плус некако не ми се меша тој вкус со зеленчук,а малсо и овошје нема потреба да се меша. Давав ладно цедено маслиново и путер до година дена. Потоа вклучив и малку сончогледово од време на време и после 18 месеци путер од кикиритки и таан.
искрено , мислам дека сама како те воде умот постапи , овде сретнав доста разни мислења , пола пола се , некој ќе те убедува дека е најздраво , најдобро , абе без него се неможе , други ќе делат мислење као штетно е , не чине , па следуваат статии .. Јас мислам дека ако си немала проблеми со свои очи да видиш , соочиш промени од него , тогаш немај мака , штом еднаш си давала , ако си сакаш пак пробај си еднаш види реакциа , синчето ти е нај ок , тие статии , мислења за и против не се од сега од увек ги има ...
Па искрено не ми е синчево најдобро, има баш некој гастро проблем и многу ми е страв од се и сешто. Дури и од млечни производи, од јајца, со страв и воведувам се до сега.. Дури како да сум опседната баш обратно се од него да и воведам Со него се водев како што ке речеше педијатарот и мислам најнормално воведов се. А за кокосовово после таа статија дека не било добро, ми е страв... Но може и без него, па да не и давам
Извини не знаев Некогаш самиот организам јавува др проблеми , а се удараме од глава како даваме се по принцип , Некогаш стварно треба да се водиме по себеси што мислиме дека е најдобро , ја ден денес сум така еве а 13м колку ради реда следам правила првите месеци да после забегував т.е сама си одлучувам што и е ок , ако мене ми е ок или е докажано добро . Секој може без него нема правило дека мора да се става , тоа е ствар на избор и актуелно у последно време ајде кокосово во се , ја еднаш сум ставила и толку , колку да бидам у шема она веќе си е големка јаде многу работи , што може да и дадат убав вкус на кашичката , Опушти се терај си како што си мислиш сама ,,
Денес прв пат и дад8в морков во 3. До легнување си го бљуцкаше цело време.. ич не памтам дал брат и вака праеше
Кога вклучивте и вечера? Ние сме за една недела 8 месеци, а денес добив совет од педијатар да вклучам и трет оброк. Слабички сме, па ме интересира дали заради тоа ми рекоа и трет оброк или нормално е од 8 месеци да се вклучи? И каква моцарела давате и со што ја комбинирате ако може некој да ми одговори.
Јас дадов вечера со полни 8 месеци. Пробување на вкусови почнав од 4.5 Сега сме 14 мес и сфатив супер сум направила бидејќи до годинка не одбиваше било каква храна, се јадеше, а од годинка навака знае да пребира и едноставно да не му се јаде, па со килажа сме во граници на нормала.
Мајки од која палента купувате? Ја гледав вчера Био во ДМ ама не купив. Има посебни за бебе или не? Ориз има нели за бебиња, има и житарки и чуда, ама палента не видов за бебе. Не знам ништо, допрва ќе почнуваме Исто, Холе каде има? Во ДМ нема.
1. Палента зедов некоја органска во зегин. 2. Ориз има бебешки на хип и холе. Јас на холе зедов. 3. Холе има само во зегин Девојчиња, кога им нудите вода на бебињата? Дур јадат или на крај?
Јас и помеѓу и давам. Некогаш собира во уста не голта, па да побутне. Ама тоа е голтка, две. И секогаш кога и давам ми текнува: па нели не е убаво да се пие вода додека јадеш....
Нас ни рекоа пола час по јадење,убаво да се варела храната без мешање на вода со желудочна киселина. Палента давам од оваа мислам дека нема специјална за бебиња,а ориз давам цело зрно кочански отстоен во вода.
Смени, не давај морков веќе. Може да има таква реакција (големиов мој на спанаќ така реагираше), пробувај сега со други намирници, остави го морковот за малку покасно.