Јас со просо или ориз (во прав)му ја мешам таа на хипп и со сласт ја јаде.Пробај ако му имаш воведено ориз,просо...И ние сме насабајле до доручек овошје а на пладне зеленчук.
6+ (како што пишува во бебе готвач) @emkaemka чинам до 6 бевте на ексклузивно доење, па на 6 полни воведовте цврста храна? Може и кромид да ставаш во зеленчуковите повкусни ќе му се кашите така.
И јас му ставам 3 капки маслиново ладно цедено во зеленчуковите така кажа Драгана а за кокосовото таму 10+ а и за путер рече може ако имаме веќе оброк а ние ручкаме веќе по 2 оброка.
Nemaat gajle namirnicite ako od vecer mi se spremni na primer...seckani iscisteni morkov i tikvicka i vo frizider za utroto??
План ми е утре кромид да му ставам во кашата за ручек А колку време ти одзема ова што одвечер би спремала Јас не би и двете ствари потемнуваат и се засушуваат..
Зависи кој, јас пр. сега од кога почнав на работа зеленчукот го варам/печам од вечер. Па варени ги ставам во тегличка заедно со водата во фрижидер за потоа наредниот ден само да блендирам. Овошјето од секогаш го давам свежо и тогаш веднаш приготврно.
Женски се спремаме за ручкање, предлог за блендер ќе ве молам? Рачен, со чаша, или можеби нутрибулет да земам? Фала
Рачен пасатор. Јас имам нутрибулет ама ја прави ептен мазна структурата на кашата.за почеток е супер, ама за подоцна поубаво е пасирано. Со рачниот пасатор можиш сама да ја регулираш структурата, плус за помали количини е супер. Во нутрито пр неможеш да изблендираш само едно јаболко
Тиква втор дел - си ја дојадовме другата половина Имам на холе кашичка тиква, тиквица и компир. Тоа ќе јаде утре за појадок. Што препорачувате следно да дадам? До сега дадено: - јаболче - тиквица - морков - слива - компир - банана - тиква
@kukla21 исто сме почнале Јас продолжив со крушка, а можеш и кајсија и праска. Најдобро мислам е да вклучиш прво палента, ориз или просо, за да ти бидат основа за подготовка на кашички.
не давај две такви намирници заедно.Морков пашканат кромид ко зачин ке користиш(2-3 тркалца за вкус),а тиквицата е доста течна бљуткава.Ти фалело нешто што ке ја спои комбинацијата
Јас ко основа го користам оризот во прав и просо во прав и со тиквица и ориз си ја јаде.Морков и компир не сака ни мојов.Веќе ако имаш воведено ориз просо ставај слободно...Јас кога ставам пример тиквичка ставам и ориз да стане хомогена смеса да се соедини ем и повкусно му е..еве втор ден блитва и ориз(вчера се изручка) а сабајле крушка и малцр просо да згусне...исто сме чинам со возраста на маливе наши.А здравје од 7+ ќе дадам брокула(сега на 6+мака имаше жален беше) па и авокадо,кромод може и месецов по малце за вкус а откако ставам и 3-4 капки маслиново ладно цедено ги јаде зеленчуковите каши
Праска ден беше се предомислив Дадов некое лажиче и дечко сакаше уште, па ај како прв ден да не давам по 200г дадов банана Ручек исто од вчера +брокулата свежа, тешко појде баба на гости ауф бреее ама успешно заврши, тањирчето речиси празно @pile30 ориз и палента како ги воведе, по три дена или?? Нешто ми збореше Драгана за нив ама скрос изумив што
Naednas vovede i dorucek i rucek???? Nemam vovedeno ni oriz ni proso...bas ovaa nedela ke ja nosam i ke prasam za niv pedijatar.Kolku tocno ima mali tvoj??