Banana jabolko i suva sliva...dobro pominavme, samo mnogu tecno i bese pa prskase nasekade. Za nas specijalna obleka za hranenje ne samo ligavce. Utre kompir...sovet so sto da go iskombiniram?
Киноата е исто многу здрава и ако ја зимаш ќе ја земеш мешаната црвена, бела и црна киноа ). На Био во Дм ја зимам или на Good nature. Просото и амарантот ги купувам од Здрава Храна во Бисер дуќанот.
Доле мушамка ќе му ставиш Просо и јас на имуно давам, а киноа и амарант не сум дала и немам план да дадам за сега.
Здраво мајки. Сега се вратив од педијатрија. Алергија, уртикарија, страшен осип. Вчера фадов за првпат вишни, непрскани, околу 50 гр, со банана и вчера вечер хаос. Осип и црвени пликови по кожа, топли на допир. Ми дадоа сируп лоратадин. Се каам зошто не се консултирав на форимов со Вас пред да воведам ново, ама неможеш за се. И уште нешто, пред 4 дена воведов цејлонски цимет, се водев по апликацијата бебе готвач.Сега незнам од што е дали од цимет, вишни или од зелје (и тоа прв пат вчера, ама пред тоа сум давала блитва). Ден два ќе го држам само на млеко на ад е целосно.Многу се вознемирив. Искуства од Вас мајки?