Пази со крушата, кај некој јавува запек @emkaemka од оваа на виталиа давам. Не ја киснам од вечер, туку дирекно ја мијам и варам.
Просо имам дадено од кутиите на хип со ориз и хељда и од холе со ориз и пченка. Посебно немам дадено. А киноа и амарант немам дадено и не давам.
Mene najmnogu mi lici deka e od visnite. Za pamet majka drug pat, prvo se dava samo edna nova namirnica dnevno, vtoro kako za prv pat si trebalo 1 visnicka da stavis, a ne 50g, toa e mnogu, visni i denes jas ne stavam po tolku mnogu. Od cimetot ne veruvam deka e, sepak 4 dena imaat pominato, a zelje ne mi teknuva sto bese, znam listest zelencuk e, ama ne sum davala dosega a i nie ne go jademe, osven ako mozebi ima drugo ime. Nisto ovie denovi na stroga dieta, od sirupot ke pomine osipot, bitno e cela terapija da isterate, 1 nedela ili kolku i da vi e prepisano.
Не е обратно. Сабајле си јаде што е воведено, предпладне/рано попладне пробува ново. Утре ќе ја дадам со слива. Имам круша и слива мешано
@sofi2107 од кога даде шарена киноа?? Мене ми рекоа во старт бела, од црвената и црната можело да има реакција, мешано подоцна да дадам.. Купив од Зегин и амарант исто, во ДМ што ги има стои дека може да има траги од сусам, јаткасти плодови, ореви.. овде не стои па тие ги купив И цејлонски цимет каде има??
Мила шарената ја дадов негде после 10+ откако случајно ја видов. Искрено не ни знаев дека може да има реакција. Незнам ќе те излажам. Моја логика е исто како црвена и кафената леќа пример нели. Ама не ти викам да дадеш, читни и препрашај. Па и немора сеа да дадеш од шарената не е зорт, за некој месец ќе ја дадеш. Сеа терај со оваа. Цејлонски цимет имаш во Зегин хелти фуд, во продавниците за Здрава храна ( јас од Бисер го зимам ), а го има и Во Веро. Инаку за киноа,амарант и просо...најди го на 0+ на Телма видеото каде зворува нутриционистот. Ти препорачувам цело да го изгледаш и слушаш. Има корисни информации кој ќе ти се потребни во врска со киснење и не киснење на цело зрнестите и овие 3 ( киноа,амарант и просо ). Овие 3 не се киснат, се спремаат одма. Јас терав по тоа она што го кажа и еве од 6+ до сега 14+ така терам.
Сосем си во право, незнам што ми стана толку многу вишни да ставам, всушност се водев по рецептот од бебе готвач. Понекогаш ми се заклучува мозокот и несакајки правам грешки. За диета не ми рекоа ништо. Денес цел ден беше само на ад. На каква диета мислиш?
Стандард 70/80 гр за појадок. Изгледа не е толку гладна или и се приспива Станува, цицајќи, по 1ч и 15 мин ја седнувам да јаде. По 2ч веќе спие. Некако да го скратам цицањето кога се буди, ама вика. Ја земам, цица и така се буди. Во раце После прво спиење касно е да и давам.
Jas posle prvo spienje koga davav povejke jadese. I jas kako tebe denes, prvo cicase pa po saat i pol dorucek ama izgleda i see spiese vristese edvaj malku kasna.Cicase i zaspa.Bez cicanje ne zaspiva.
Е па нема како повеќе да направам. Читам сега литература и вика ручек, вечера, па појадок се воведува. Ми текна дека и порано сум читала вака.
Мојот цица на саат ипол, ќе биде интересно . Иначе и јас знам прво ручек се воведува па после доручек (мислам и Сајковски така кажа) а според бебе готвач прво доручек, како најважен оброк. И да ве прашам, -мешате ли купечки каши со готвени јадења? -слива и кајсија има негде каша без шеќер? -компир за првпат од пазар да купам? готова каша мислам нема -батат, карфиол... ќе чекаме сезона? #101глупавопрашање
Па прво 1-2 дена само на АД, па после неколку дена без да воведуваш ништо ново и тоа едноврсна храна, компирче, оривче, банана... за да се стабилизира организмот. Јас ич не го сакам амарантот, а ниту бебе. Едвај се вари и по 40тина минути пак не е сварен, од што е ситен не можеш убаво да го прецедиш од водата, а и никаква конзистенција дава да кашите. Еве нека споделат и другите мами дали се задоволни.