Иста песна. Пред саат време лапна две лажичиња крушка, прв пат, со дерење. Понудив вода, ги покачи децибелите. Ја земав, душна цице и заспа. Да не сум скроз офф, Кукла даде ли ориз? На холе, мелен?
Не сум. Имам уште батат да дадам, брокула, карфиол и спанаќ па ќе комбинирам каши со ориз. Да, тој на холе го имам и со него планирам да терам. Брокула како да дадам? Имам хип готова, ама по состав е само 40% брокула.
На хип е грозна брокулата. Само што ќе ја морисниш ќе ти се слоши. Направи и дома. Можеш со морков да ја мешаш, ако не сакаш чиста.
Брокула со ориз ако имаш воведено или со копир и морковче. Јас купечка каша не сум давала туку дома варена. Инаку јас лично ја јадам и сирова скоро открив дека така можело да се јаде и е супер. Инаку има многу работи кои не ги јадам, голема пробирачка сум ама на малата намерно и ги давам, како прво оти не сакам да биде како мене, како второ ако мене не ми е вкусно незначи дека неа нема да и биде.
Спанаќ?? Нели блитва е прво, полесна е за варење, а и спанаќ не е за од 6+ што знам по ниедна табела не е во 6м а и никој не ми го спомна
Епа таман 7м ќе стаса кога ќе дојдеш до него, од 7м го има по табели, иако јас со блитва би почнала, а спанаќот подоцна..
Јас си го следам списочето од Станка најдов и кашичка со спаначе спремна сум. Да завршам само со батат, брокула и каефиол праска, кајсија, па спаначе
Има на холе спанаќ со компир ќерка ми обожава. И блитва сака убаво и е си крка. Карфиол и пашканат не сум дала досега а не знам зошто
Незнам дали е за тука ама ќе си прашам. Дали може реакција од црвен домат да биде како црвенило на газе и после колку време? Дадов малку за проба во вторникот (термички обработен на пареа), а во четвртокот појави црвенило. Сега се чудам дали после толку време е од доматот или да преиспитувам од што може да е.
Da, domatot dava kisela stolica i moze da predizvika crvenilo. Za toa posle kolku vreme e individualno, zavisi od metabolizmot na deteto, sinko ima brz metabolizam pa obicno za 24h ke go iskaka toa sto go jadel, megutoa kaj nekoi celosnata digestija na hranata e do 50h od vnesuvanjeto.
Благодарам. Ништо ќе чекам да се смири па ќе се обидам уште еднаш со домат да видам дали од него му била реакцијата.