Mojava so pistenje 2-3 lazicki.I se spiese, utre ke davam posle prvata dremka, neka e kasno, da vidam dali do toa e. Nema za mojava brokyla dodeka ne se razjadi.
Мами да прашам како правите вие кој веќе имате два оброци. Значи давате доручек. После 3ч давате млеко или ручек?
Јас давам ручек. Станува 7, кај 8 и давам доручек, а околу 12 ручек. Можеби е подобро да има млеко измеѓу оброците па ручекот да дојде покасно ама ваков ред фатив јас.
Околу 9 доручек, 11-11:30 млеко зависи како ќе заспие некогаш и 12 фаќа, па кон 3 ручек. Засега вака, па после за вечера се мислам како ќе правиме, ваљда после ручекот ќе дадам вечера, па млеко пред спиење.
Драгана ми кажа дека може да се даде по неколку ливчиња.Јас дадов пред 3дена Блитва па си јадеше со оривче ама само 2 дена му давав сега следна недела спанаќ ама тоа по 3дена од вакцината сум со план.А денес ништо ново не воведувам дека утре сме на вакцина
Млеко давам јас ( обично кисело зошто не пие ад од шише) а кога сум дома цица тогаш. Потоа ручекот таман околу 15 ч му доаѓа.
Денес прв пат палента, таа бидна супер, јас во живот не сум пробала па еве ми шанса, со јаболко и слива ја смешав, топла ја дадов, бебе ја бендиса, мене вкус на ништо
Cuvam i gotovi kako ne, ama ne ja probav, utre dorucek pa ke probuvame krusa. Brokulata ke ja odlozam posle krusata. Kukle pocna da davas oriz i palenta???
Ние уште се мачиме со крушка. Не ја бива. Што е полошо, изгледа и накај запек тера. Утре, треба трет ден крувче, ама ќе се вратиме на слива. Освен јаболко и слива, што да давам, а да не правиме запек!? Уште не сме почнале да јадеме, а веќе имаме предизвици.
Од утре и ние почнуваме со пробување вкусови, беба е 5 + Со купечки каши ќе почнам дали со јаболче или со тиква ќе видам тоа утре. Успат да питам, кајсии можам да замрзнам? Вишни и цреши смрзнав, сега за кајсии не знам кажете дали ќе ги биде после за бебо!
Јас да ти кажам замрзнувам, како пире, исто и мангото, сега и летните крушки.. малинки и јагоди цели, рибизли исто, имаше на нет како правилно се замрзнува овошјето и зеленчук да го најдам и ке ти пратам https://zhzd.blogspot.com/2016/08/blog-post_30.html?m=1